Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit nieuwe clubhuis is de kers op de taart”

Hockeyclub Olympia telt inmiddels 150 leden

-

Hockeyclub Olympia, gelegen aan het Wilrijkse Plein, opende het afgelopen weekend de deuren van het nieuwe clubhuis. De club deelt een gebouw met de Antwerp Rugby Club en de korfbalver­enigingen Scaldis en Verde.

Hockeyclub Olympia is sinds september 2017 officieel actief. Het aantal leden ging snel van honderd naar honderdvij­ftig. Voorzitter Steve Pecher is zeer tevreden. “We hebben drie jeugdploeg­en in competitie. Volgend seizoen verwelkome­n we ook herenen damesploeg­en. De opening van ons clubhuis is de kers op de taart. Hockey is aan een opmars bezig en in de stad is er zeker ook voldoende ruimte voor een volwaardig­e club”, zegt Steve Pecher.

De velden waarop Olympia speelt, werden initieel aangelegd voor de nationale selecties waaronder de Red Lions en de Red Panthers. Daarbij zal er nog een ‘Centre of Excellence’ worden uitgebouwd om het hockey in ons land naar een nog hoger niveau te tillen. Er komt een nieuwbouw tegen het clubhuis aan. Daarin wordt dan een fitness, een ruimte voor videoanaly­se, vergaderza­len en kantoren ondergebra­cht. De nationale selecties zullen hier terechtkun­nen.

In 2019 wordt het EK voor landenploe­gen op de terreinen van Olympia gehouden. “Uiteraard profiteren wij mee van de opmars die deze sport kent. 90% van onze leden zijn nieuwe hockeyers. Het is dus niet zo dat wij spelers en speelsters van andere clubs in de regio afsnoepen”, zegt Steve Pecher.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Steve Pecher (links bovenaan) bij het nieuwe clubhuis.
FOTO JAN BRYS Steve Pecher (links bovenaan) bij het nieuwe clubhuis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium