Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was wel tegen de Europese kampioen, hé”

- (fbu, ppl, bdh, kvu)

Geen enkele Rode Duivel vond de prestatie tegen Portugal ondermaats. Ze beklemtoon­den liever het geweldige eerste kwartier. En de clean sheet.

“Eén schot binnen het kader is niet veel, maar de defensieve organisati­e was wel goed.” De Bruyne zag goede en slechte dingen en ook Hazard noemde het fiftyfifty. Maar allemaal niets onrustwekk­ends.” Want: “We speelden tegen de Europese kampioen, hé.”

Dat het team na twintig minuten al in mekaar zakte en er in de hele match nauwelijks kansen konden worden afgedwonge­n, dat waren gewoon nog “werkpunten”. Kevin De Bruyne had wel “goede en minder goede dingen” gezien, maar ging op dat laatste niet dieper in. “Wat nog moet verbeteren, wordt morgen wel intern besproken. Oké, er werd wellicht meer spektakel verwacht, maar we hebben wel de nul kunnen houden. Want we speelden toch tegen de Europese kampioen, hé. Oké, slechts één schot binnen het kader is niet veel, maar de defensieve organisati­e was goed, dat is ook positief. Portugal stond orga- nisatorisc­h heel diep en liet weinig toe, dan is het niet zo evident veel kansen te creëren.”

Hij onthield duidelijk liever het positieve: “Ik heb ook veel engagement gezien, veel spelers die richtlijne­n gaven. We zijn op de goede weg.”

Eden Hazard had het zelfs over een sterke match tegen een sterke ploeg. “Na onze goeie start vonden we de ruimtes tussen de linies niet meer. En speelden we te veel centraal. We benutten onvoldoend­e de flanken.”

Hij vatte de prestatie samen als fiftyfifty. “We weten waaraan we moeten werken om klaar te zijn. Vergeet niet dat we tegen de Europese kampioen speelden.”

Niets onrustwekk­ends dus, het doelpunten­loos gelijkspel­letje? Grijzend: “Ik maak me niet zo snel ongerust.”

Zelfs de blessure van Vincent Kompany hoefde voor de aan- voerder niet meteen een drama te zijn. “Als hij niet mee zou kunnen, zou dat natuurlijk doodjammer zijn. Vince is altijd een plus. Maar we speelden al een heel EK zonder hem en we hebben nog meer kwaliteit achter de hand. Er zal dan gewoon iemand zijn plaats moeten innemen.”

En zo ging het maar door. Mertens vond dat de Duivels een goede match hadden gespeeld, Vertonghen wilde vooral onthouden dat er achterin maar weinig werd weggegeven, Courtois had oog voor de kansen in de tweede helft en Chadli benadrukte dat ze veel konden leren uit zo een match. En nog eens allen in koor, een beetje vergetend dat Ronaldo er niet bij was: “Het was wel tegen de Europese kampioen, hé.”

“Vince is altijd een plus. Maar we speelden al een heel EK zonder hem en we hebben nog meer kwaliteit achter de hand.” Eden Hazard Aanvoerder Rode Duivels

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Eden Hazard wordt omsingeld door een legertje Portugezen. “Ik maak me niet zo snel ongerust”, zei de kapitein van de Duivels. “We weten waaraan we moeten werken.”
FOTO PHOTO NEWS Eden Hazard wordt omsingeld door een legertje Portugezen. “Ik maak me niet zo snel ongerust”, zei de kapitein van de Duivels. “We weten waaraan we moeten werken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium