Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gezocht: nog vier afvallers voor WK

- (kvu)

Dat Koen Casteels zaterdag tegen Portugal mocht opwarmen en Matz Sels straks zal uitzwaaien, is haast een zekerheid. Maar welke andere vier spelers mogen straks op de sofa naast Radja Nainggolan plaatsneme­n? Dit zijn de potentiële pechvogels.

Dedryck Boyata

Of zijn invalbeurt voorzien was, valt niet te zeggen. Vergaarde zaterdag alleszins pas voor de tweede keer speelminut­en onder Martinez en deed het behoorlijk. “De coach weet wat hij aan mij heeft en ziet mij dagelijks aan het werk”, zegt Boyata.

Christian Kabasele

Martinez testte hem uit tegen Nederland in 2016 en in november tegen Japan. Zaterdag zat hij in de tribune. Omdat Martinez weet wat hij aan hem heeft? Of toch gewoon omdat hij Celtic-verdediger Boyata hoger inschat dan de speler van Watford?

Adnan Januzaj

Zijn invalbeurt, zijn eerste sinds 2014, was zaterdag naar het niveau van zijn concurrent­en op die positie, Mertens en Thorgan Hazard. “Zijn kansen zijn gestegen”, zegt Martinez. “Hij deed wat hem opgedragen werd en heeft veel meer maturiteit nu.” Een keuze voor Januzaj gaat ten koste van een middenveld­er of een spits.

Leander Dendoncker

Helemaal fit, maar mocht toch naast Kabasele plaatsneme­n in de tribune. Ook Dendoncker moet zich afvragen of hij Martinez niet méér diende te overtuigen.

Jordan Lukaku

Is zijn sluimerend­e knieblessu­re al voldoende genezen? Of kost een gebrek aan fitheid hem toch gewoon zijn WK? Met nog al enkele verdediger­s die momenteel op de sukkel zijn, staan de sterren niet echt gunstig.

Youri Tielemans

Moet centraal op het middenveld sowieso de duimen leggen voor De Bruyne, Dembélé, Fellaini én Witsel. Na een moeilijk seizoen bij Monaco is enige twijfel dus gegrond.

Christian Benteke

Benteke heeft een ander profiel dan Lukaku en Batshuayi én deed het in het samenspel zaterdag beter dan Lukaku. Vraag is alleen of Martinez drie centrumspi­tsen meeneemt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium