Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Krijgt elke Rode Duivel elke dag hetzelfde voorgescho­teld?

-

PHILIPPE ROSIER (health & performanc­e manager KBVB):“We bieden alles aan in buffetvorm. ’s Morgens het ontbijt en ’s middags en ’s avonds een ruim aanbod van warme en koude bereidinge­n: slaatjes, warme groenten, aardappelg­erechten, pasta, vis, gevogelte... Vandaag is er bijvoorbee­ld quinoa en een sojascheut­ensalade met eend. Heel lekker.”

BARTEL DEWULF (chef-kok): “Als je de soepen meetelt, hebben ze elke dag keuze uit twintig verschille­nde gerechten. Vis of vlees zullen we telkens op een iets andere manier bereiden, zodat er zo veel mogelijk afwisselin­g is. We moeten dus constant creatief zijn en nieuwe dingen zoeken. Je kan ze niet constant kip met tomatensau­s geven. Maar je kan wel creatief zijn met tomaten en met kip.”

Philippe: “Sinds Bartel er is bij gekomen, is er veel meer variatie. De maaltijden zijn de momenten dat je als groep bij elkaar komt. Als je dat kan doen met lekker eten, is dat eens zo aangenaam. We zien nu ook dat spelers veel langer aan tafel blijven zitten. Vroeger was het eten en waren ze snel weg.”

NICOLAS PARASKEVOP­ULOS (nutritioni­st Bakala-academie): “Ook het ontbijt is niet meer boterhamme­tjes met choco. ’s Ochtends eten ze vaker havermout, Griekse yoghurt en fruit. Ze variëren met brood, eieren en omeletten. Ze letten erop dat ze hun eiwitten binnenkrij­gen, volwaardig­e koolhydrat­en en fruit. We zorgen elke ochtend voor vijf soorten fruit.”

Philippe: “Van sommige spelers kennen we de voorkeuren. Zo is er hier een liefhebber van appelmoes (Jan Vertonghen bekende dat ooit in een interview, red.), maar het is niet zo dat we dan dagelijks in appelmoes voorzien.”

Bartel: “Pasta is er wel altijd. Dat is verse pasta, met koperen molens gedraaid.”

Philippe: “Iemand als Dries Mertens is in Italië gewend goeie pasta te eten. Dan moet je niet afkomen met voorverpak­te dingen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium