Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meesseman schittert ook in China (maar er is nog werk aan de winkel)

- Van onze medewerker in YanZhong Patrick Ceulemans

Na twee pittige oefeninter­lands en evenveel nederlagen (65-48 en 81-62) maken we een tussentijd­se balans op van de WK-voorbereid­ing van de Belgian Cats. Morgen volgt de laatste oefenpot tegen China.

Stage geslaagd

De verplaatsi­ng is ver, maar de stage in China is voor de Belgian Cats geslaagd.

“China is de nummer tien op de wereldrank­ing en een vaste klant op de Olympische Spelen en de wereldkamp­ioenschapp­en. Het pakt uit met twee speelsters van twee meter en nog eens drie van minstens 1m90”, zegt bondscoach Philip Mestdagh. We oefenden nog nooit tegen ploegen buiten Europa. Het speelt hard en fysiek. Voor ons is het een enorme leerschool.”

Meesseman verbluffen­d

In april werd ze nog verkozen tot MVP in de Euroleague. Maar ook in China is Emma Meesseman ver- bluffend sterk en schitterde ze tweemaal tegen China. Op haar 25ste is ze wereldtop en een van de beste speelsters in Europa.

“Het loopt lekker. Als we de komende maanden als groep voort evolueren en Ann Wauters recuperere­n, geloof ik in een sterk WK”, zegt de West-Vlaamse.

Wauters is cruciaal

Ann Wauters is in China van de partij en werkt met de medische staf aan haar comeback na haar knie- blessure. De twee oefeninter­lands tegen China maakten nogmaals duidelijk dat de aanwezighe­id van de vijfvoudig­e Europese Speelster van het Jaar cruciaal is. “Ik wil er staan in september op het WK. Gelukkig heb ik nog wat tijd”, aldus Wauters.

Intensitei­t moet omhoog

België zit op het WK in Tenerife in een poule met Europees kampioen Spanje, Japan en Puerto Rico.

“Onze ambitie is de tweede ronde”, zegt bondscoach Mestdagh. “Hier in China zien we dat onze intensitei­t omhoog moet. Willen we onze bronzen medaille van het EK van vorig jaar bevestigen, dan moeten we harder worden.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium