Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alles moet wijken voor Maria en Serena

-

De grillen van de loting en de Franse weigering om Williams reekshoofd te maken, plaatsen de eeuwige rivalen vandaag al in de vierde ronde tegenover mekaar. De verbale schermutse­lingen begonnen eerder, met

Williams die suggereerd­e dat de biografie van Sharapova fake news bevat.

Het was zaterdagav­ond rond 21.30u dat wij de interviewr­uimte betraden, waarin Williams de internatio­nale pers toesprak. Toen de biografie van Sharapova ter sprake kwam, had Williams zichtbaar moeite om zo diplomatis­ch mogelijk te antwoorden. Een Engelse journalist had naar eigen zeggen veertien jaar gewacht om Serena te confronter­en met een voorval uit 2004, toen (jawel) Donald Trump had opgemerkt “hoe mooi de schouders van dat Russische meisje wel waren en dat Serena geïntimide­erd was door haar supermodel-looks.” Na een pauze van enkele seconden volgde Serena’s ijzige antwoord. “Ik kan niet zeggen dat ik ooit geïntimide­erd ben geweest door iemand.” Blondine Serena Williams is altijd de meest fanatieke speelster

Qua star power moet vandaag in Parijs alles wijken voor Serena Williams versus Maria Sharapova. In deze blockbuste­r gaat niet alleen de beste speelster aller tijden de strijd aan met het meest geslaagde marketingp­roduct uit de sport, maar sluimert ook anderhalf decennium ‘bad blood’ onder de oppervlakt­e.

van het circuit geweest, maar haar zegedrift toont zich zelden duidelijke­r dan als een Russische blondine van 1m87 aan de overkant van het net staat. Onderlinge balans: 19-2, waarbij Williams de jongste achttien (!) matchen won. In haar boek wijst Sharapova haar stuntzege in de Wimbledonf­inale van 2004 als begin van de rivaliteit. Williams huilde nadien in de kleedkamer en zou gezworen hebben om nooit meer te verliezen “van dat kleine kreng”.

De Amerikaans­e vernam het met verbazing. “Dat boek was 100 procent hearsay (geruchten, red.). Ik heb zo vaak gehuild in de kleedkamer. Maar wat in een kleedkamer gebeurt, zou ook daar moeten blijven. En geen kwalijke passage moeten vormen in een boek dat een loopje neemt met de waarheid. Het verraste me trouwens dat ze zoveel over mij schreef en dat ze zo naar mij opkeek.”

Als affiches aan de Seine ‘The Queen is Back’ uitschreeu­wen, had dat evengoed over Maria Sharapova kunnen gaan. Haar vorige Parijse passage dateert al van 2015. Nadien zweette ze blessures en een dopingscho­rsing uit. Vandaag volgt dus duel 22. Gezien de recente voorgeschi­edenis wordt het een uniek exemplaar in een lange rivaliteit.

“Aangezien Maria al meer dan een jaar weer aan het tennissen is, en ik nog maar een handvol matchen in de benen heb, is zij allicht favoriete. Hoe dan ook, ik heb geen negatieve gevoelens ten aanzien van haar. Vrouwen moeten mekaar steunen, niet kraken.” (mv)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium