Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Combinatie is mogelijk, dat heb ik bewezen”

Wout van Aert combineert opnieuw veldritsei­zoen met voorjaar op de weg

- (bow)

Wout van Aert genoot zaterdag van zijn job als cocommenta­tor tijdens de Heistse Pijl. Maar hij snakt weer naar competitie. “Ik wil in augustus top zijn op het EK in Glasgow. In het Belgische shirt meestrijde­n op de weg is een doel.” En volgend seizoen doet hij opnieuw de combinatie van veld en weg.

De drievoudig­e wereldkamp­ioen veldrijden herneemt de competitie in de Elfstedenr­onde op zondag 17 juni. Vorig jaar won hij in Brugge.

“Ik rij maar twee koersen in juni. Alleen het BK in Binche (24 juni, red.) rij ik daarna nog.”

Vijf dagen later stapt hij in het huwelijksb­ootje met zijn Sarah.

“Begin augustus wil ik top zijn. Ik hoop ook mijn selectie af te dwingen voor de EK-wegrit in Glasgow (12

augustus, red.). Het parcours ligt mij. Ik heb nog nooit de Belgische trui gedragen op de weg. Bij de jeugd is dat nooit gelukt. Dat is nu een doel. Die wedstrijd is ook ideaal om mijn wegseizoen af te sluiten. Ik rij dit jaar dus de BinckBank Tour niet. Na het EK las ik een stage in om mijn veldritsei­zoen voor te bereiden.”

Van Aert blijft ook volgend seizoen het veld en de weg combineren.

“Het programma zal er ongeveer gelijkaard­ig uitzien als de vorige keer. Ik heb bewezen dat die combinatie mogelijk is. Ik zal nu ook frisser aan het veldritsei­zoen beginnen, met meer reserves. Vorig jaar had ik een lange zomer op de weg achter de rug, dat zal nu niet het geval zijn.”

Van begrafenis naar Zuid-Afrika

Maar voor hij weer aan competitie doet, zat Van Aert dus even achter de microfoon als cocommenta­tor. Hij wilde er zaterdag per se bij zijn op de Heistse Pijl, de thuiskoers voor zijn overleden ploegmakke­r Michael Goolaerts.

“Het liefst op de fiets, maar dat was nog niet mogelijk. Ik ben nog maar drie weken aan het trainen en zit nog in de opbouwfase. Vandaar dat ik toehapte toen VTM mij vroeg als cocommenta­tor. Ik wilde dit heel graag doen voor Michael. Het was ook plezant en het viel heel goed mee. Maar het zal wel nog een hele tijd duren vooraleer ik dit nog eens doe. Ik ben in de eerste plaats renner, ik wil koersen.”

Van Aert reed een knap voorjaar, maar Parijs - Roubaix, zijn laatste koers, eindigde dramatisch na de hartstilst­and van Goolaerts.

“Het was heel emotioneel. Ik heb dan ook mijn vakantie naar de Verenigde Staten afgezegd, want ik wilde per se op de begrafenis zijn. Daarna hebben Sarah en ik toch beslist er even tussenuit te trekken. Ik heb getwijfeld, maar vrienden en entourage hebben mij overtuigd. Het was nodig om even tot rust te komen. Daarom zijn we naar Zuid-Afrika getrokken. We hebben rondgereis­d en hebben ook enkele dagen uitgerust in een resort in Durban. Daarna zijn we naar Zimbabwe getrokken om de Victoria-watervalle­n te zien.”

Wout van Aert

“Ik hoop mijn selectie af te dwingen voor de EKwegrit in Glasgow. Ik heb nog nooit de Belgische trui gedragen op de weg.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Wout van Aert met VTMverslag­gever Merijn Casteleyn in de commentaar­cabine tijdens de Heistse Pijl.
FOTO PHOTO NEWS Wout van Aert met VTMverslag­gever Merijn Casteleyn in de commentaar­cabine tijdens de Heistse Pijl.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium