Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik had hem liever hier gezien dan zijn trofee te winnen”

Laurens Sweeck eert overleden trainingsm­akker Michael Goolaerts

-

Een heel emotioneel ogenblik onmiddelli­jk na de Heistse Pijl, toen Laurens Sweeck als laureaat van de Trofee Michael Goolaerts de garage van ex-renner Cedric Van Lommel binnenliep en daar met een krop in de keel de moeder en broer van de in Parijs - Roubaix overleden renner, een dorpsgenoo­t van Sweeck bovendien, begroette. “Ik had Michael liever in deze koers gezien dan zijn trofee te winnen”, prevelde de veldrijder.

Sweeck veroverde de Trofee Michael Goolaerts nadat hij de meeste punten had verzameld in de tussenspri­nts op Heistse berg.

“Ik ben vaak met Michael gaan trainen”, zei een geëmotione­erde Sweeck. “Ik had ’s morgens voor de start van Parijs - Roubaix nog contact met hem. Ik zei hem dat hij ervoor kon zorgen dat hij weer in de vroege vlucht zat, zoals in de Ronde van Vlaanderen een week eerder. Wat daarna gebeurde, is nog altijd niet te vatten. Daarom betekent het iets voor mij om deze prijs te winnen, maar tegelijk is het pijnlijk om ervoor te strijden. Deze prijs had er nooit mogen zijn.”

Winnaar van de Heistse Pijl werd verrassend Emils Liepins, een 25-jarige Let van de Britse continenta­le ploeg One. Hij raakte samen met Jens Adams en de Est Aksel Nommela weg op de laatste doortocht op de Heistse berg. Alleen Wouter Wippert kwam nog terug, maar strandde op enkele centimeter­s van Liepins. “Ik ben een spurter die goed over kleine hellingen kan”, aldus de Let. “Ik hou van koersen in België. Ik ben einde contract en wil zeker hogerop.”

De Nederlande­r Cees Bol (Seg Racing Team) werd vijfde en is de nieuwe leider in de Napoleon Games Cycling Cup.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium