Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Sinds Nieuwjaar speelde de ploeg een vrijwel foutloos parcours”

- (lwi)

Kon Boeckenber­g in de zaalcompet­itie nog stunten door als vierde in de competitie toch de titel te pakken, dan lukte dat op het veld niet. Kwik was sinds de hervatting van de veldcompet­itie sterker geworden en speelde gisteren in de finale een grandioze wedstrijd tegen Boeckenber­g.

Kwikcoach Jurgen Frensch was een tevreden man: “We waren van meet af aan beter dan Boeckenber­g. Ik koos voor lengte in mijn ploeg en daar kon Boeckenber­g weinig of niets tegen inbrengen. Sinds Nieuwjaar speelde de ploeg een vrijwel foutloos parcours. Zeker bij de hervatting van de veldcompet­itie. Bovendien kwamen alle wissels goed uit en dit dankzij mijn uitstekend­e bank, die zijn werk uitstekend uitvoerde.” Dirk Poschet zag dat Boeckenber­g Kwik geen loer kon draaien. “In de krant beloofde Kwikcoach Frensch om van de finale een harde wedstrijd te maken. We hadden ook niet anders verwacht. Onze spelers kennen de fysieke kracht van het jonge Kwik. Wat stellen wij met Boeckenber­g daar tegenover? Ervaring? Talent? Kwaliteit? Ik denk dat de meeste supporters al aangenaam verrast waren met de prestatie tegen Borgerhout/GW. Deze finale werd dan ook het onverwacht­e sluitstuk van een lang seizoen én, niet te vergeten, de laatste wedstrijd van coach Luc Tossens. Die moest op het laatste ogenblik zijn team wijzigen toen Tine Pirquin haar voet blesseerde op de training van vrijdag en de dokter spelen afraadde.” “Kwik bevestigde zijn veldtitel van vorig jaar en deed dat verdiend. Het was een stuk gretiger en ook sneller op de bal, iets beter qua afwerking en had overwicht in de rebound. Onze spelers hadden de kracht niet meer om dit te counteren. Vooral omdat in de eerste helft een vak amper aan scoren toekwam. Jammer, maar het is niet anders. Deze finale vond ik persoonlij­k al een bonus. Hoe graag onze spelers hun coach Luc Tossens een mooi afscheidsg­eschenk wilden geven, het lukte niet.”

“Nu is het tijd om te rusten na een lang seizoen: de vele blessures de tijd geven om te herstellen en de geest leegmaken om er in augustus opnieuw vol tegenaan te kunnen gaan.”

 ?? FOTO DIRK VAN DE VELDE ?? Kwik viert de titel.
FOTO DIRK VAN DE VELDE Kwik viert de titel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium