Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik keek heel lang de kat uit de boom”

Exprof Reinier Honig haalt Belgen kaas van het brood

- (mabe)

Reinier Honig pakte in ’s Gravenweze­l, waar 96 renners de start namen, zijn eerste zege van het seizoen. De Nederlands­e ex-prof was de snelste van een ruime kopgroep.

Jeff Peelaers, Thomas Van Opstal en Stijn Daemen braken in de zevende ronde de wedstrijd open. Lang zong dit trio het niet uit, want in de tiende van de 28 af te leggen ronden vormde zich onder impuls van Brechtenaa­r Levi Jacobs een kopgroep van acht. Dit achttal knokte een bonus van boven de minuut bij elkaar en leek lange tijd te zullen strijden om de overwinnin­g. Onder impuls van Gerry Druyts vormde zich op acht ronden voor het einde een achtervolg­ende groep van veertien renners die in twee ronden de kloof wisten te dichten. Jeroen Vercammen en Stijn Daemen probeerden in de voorlaatst­e ronde die ruime kopgroep nog te ontvluchte­n, maar dat lukte niet, zodat 22 renners voor de overwinnin­g spurtten. Reinier Honig zette van ver aan en pakte overtuigen­d de zege.

“Ik vond hier niet onmiddelli­jk mijn geliefde parcours en hield me ruim 80km verscholen in de groep”, aldus de ex-prof van onder meer Roompot en Crelan. “Ik speculeerd­e erop dat er in het laatste wedstrijdu­ur nog wel enige reactie op die kopgroep zou komen. Het was toch wel wat gokken, want op zich wist ik gewoon niet welke renners ik in het oog moest houden. Dat alles uiteindeli­jk in de goede plooi viel, maakt het des te leuker. “

Gerry Druyts, de hele koers zeer nadrukkeli­jk in beeld in de achtervolg­ing, werd uiteindeli­jk derde. “Ik kan er wel mee leven. Misschien zette ik mijn spurt iets te laat in, al was de frisheid er toch ook wel een beetje af na al dat achtervolg­ingswerk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium