Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De kop is er eindelijk af”

Matthias Ongena spurt opnieuw naar overwinnin­g in Zwijndrech­t, voor plaatselij­ke Relaes

- MARCEL BERNAERTS

Matthias Ongena pakte net als vorig jaar de zege in Zwijndrech­t. In een spurt met drie verwees de 29-jarige renner uit Waasmunste­r de plaatselij­ke renner Jacob Relaes naar de tweede plaats. Mattias Raeymakers werd derde.

“Eindelijk”, juichte Matthias Ongena. “Dit doet echt wel veel deugd. De voorbije weken was ik vrij sterk op dreef, maar winnen zat er niet in. Ereplaatse­n bij de vleet, dat wel. Toch begon het wat te knagen”, zegt Matthias Ongena, die in Zwijndrech­t al redelijk snel mee de wedstrijd kleurde.

De 70 deelnemers maakten er op het nieuwe en bochtige parcours een redelijk snelle koers van. “De voorbije jaren waren de twee bruggen per ronde een scherprech­ter, maar die vele bochten in het huidige, kleinere parcours waren ook niet min. Ik vond het eigenlijk lastiger dan vorig jaar: altijd optrekken na de bochten, alles op een lint, amper tijd om te recuperere­n. Het maakte dat het kwestie was van constant vooraan te zitten.”

De latere winnaar was toch niet mee toen na één derde wedstrijd Michael Adriaensen, Mattias Raeymakers, Brent Van Tilborgh en Bavo Haemels het hazenpad kozen. Matthias Ongena reageerde wel gevat toen Jacob Relaes twee ronden later de achtervolg­ing inzette. Halfweg koers kwamen beide groepjes bij elkaar en dat bleef zo tot in de voorlaatst­e ronde.

“Vanuit de achtergron­d kwamen Steven Caethoven, Guy van Broekhoven en Sven Noels opzetten. Met die mannen wilde ik absoluut niet naar de aankomst trekken en dus trok ik het tempo op. In de spurt had ik geen proble- men om Relaes af te houden. Het is net als vorig jaar mijn eerste zege van het seizoen. Ik hoop dat het vervolg even goed zal zijn en ik er nog enkele bloemtuile­n aan toe kan voegen.”

Relaes: “Toch tevreden”

Jacob Relaes was in zijn eigen Zwijndrech­t dicht bij een eerste zege.

“Wilde ik een kans maken, dan moest ik van ver aan gaan. Maar Mattias zat al snel in het wiel en toen wist ik dat ik het kon schudden. Ik ben toch tevreden met die tweede plaats.”

 ?? FOTO SMB ?? Matthias Ongena klopt de plaatselij­ke Jacob Relaes in de spurt in Zwijndrech­t.
FOTO SMB Matthias Ongena klopt de plaatselij­ke Jacob Relaes in de spurt in Zwijndrech­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium