Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik moest gewoon mijn gangmaker Rien Van Hooydonk volgen”

- (mabe)

Zdenek Stybar pakte de zege in het dernycrite­rium van Deurne. De Tsjechisch­e kampioen werd vierde in de eerste reeks en won de tweede reeks.

In de eerste reeks waren het de streekrenn­ers die de wedstrijd kleurden. Uiteindeli­jk pakte Kris Boeckmans de zege, voor Michael Van Staeyen. De favorieten voor de eindzege lieten rustig begaan met het oog op de tweede reeks, die in een dernycrite­rium meestal bepalend is voor het eindklasse­ment.

In die tweede reeks hadden Boeckmans en Van Staeyen te veel oog voor elkaar en lieten ze zes renners wegrijden, waardoor ze hun kansen op een mogelijke overwinnin­g uit handen gaven. Zdenak Sybar reed simpel weg uit die kopgroep van zes, wat hem de dagzege opleverde. Jasper De Buyst regelde makkelijk de spurt voor de tweede plaats en verwees zo Stijn Vandenberg­h naar de derde plaats.

De West-Vlaming had wel het geluk dat Michael Van Staeyen in de slotmeters een zucht sneller was dan Kris Boeckmans. Het maakte dat de twee regiorenne­rs en Vandenberg­h negen punten hadden, maar de boomlange Vandenberg­h werd op basis van de uitslag in de tweede reeks toch nog derde. “Het ging er in de eerste reeks redelijk snel aan toe. Vooral die constant wisselende snelheden maakten het lastig“, vertelde Zdenek Stybar. “Ik liet me ook even verrassen. Dat ik won, is te danken

aan mijn gangmaker Rien van Hooydonk. Hij bepaalde wat er moest gebeuren, ik moest gewoon volgen.”

Van Staeyen: “Ik liet me verrassen”

Michael Van Staeyen kon best leven met die vierde plaats. “Ik reed een degelijke eerste reeks waarin het bij momenten wel enorm snel ging. In de tweede reeks heb ik me wat laten verrassen en zat ik iets te ver naar achter op het moment dat ze vertrokken”

Kris Boeckmans, vorig jaar vierde, werd nu vijfde. “Tja, meer zat er niet in. Ik heb wat te lang op kop gereden in die tweede reeks”, klonk het.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Zdenek Stybar won de Profronde van Deurne.
FOTO KOEN FASSEUR Zdenek Stybar won de Profronde van Deurne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium