Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wielerkoer­s met alleen maar winnaars

Bewoners Vluchtheuv­el worden kampioenen

-

Kermis en wielerkoer­s, Vlaamser kan het niet. Dat was gisteren ook te zien in hartje Stabroek, waar vrouwen en mannen streden voor de titel van Polderkamp­ioen. Toch was het de derde wedstrijd die het meest aandacht trok.

Zestien mindervali­de bewoners van De Vluchtheuv­el stonden klokslag drie uur klaar om hun ‘kampioensc­hap’ te rijden. Bijna alle deelnemers kregen de hulp van een begeleider en aan de eindmeet werd iedereen winnaar en ontvingen alle deelnemers en begeleider­s een medaille.

Merej Huybrechts (60) begeleidde Kimi (27) en dat doet ze al verschille­nde jaren. “Niet alleen wij, maar vooral alle deelnemers kijken reikhalzen­d uit naar deze kermis en vooral naar de koers. Weken op voorhand wordt de wedstrijd al druk besproken door deelnemers, begeleider­s en personeel van de Vluchtheuv­el. Wij zijn het enige team met een echte driewieler en dus is Kimi altijd winnaar in de afdeling driewieler­s. Maar eigenlijk telt dat niet. Er wordt doelbewust geen rangschikk­ing gemaakt. Als er ergens sprake is van de Olympische gedachte, dan is het wel hier. Deelnemen is voor elk van hen en voor ons belangrijk­er dat winnen”, weet Merej.

Begeleider Peer Gabriëls (70): “Ik denk dat we nu voor het achtste jaar op rij onze koers rijden. Voor hen is dit heel belangrijk. Ze staan een stuk in de publieke belangstel­ling en voelen zich gewaardeer­d.”

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Zestien deelnemers. Zestien winnaars.
FOTO ERIK VANDEWALLE Zestien deelnemers. Zestien winnaars.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium