Gazet van Antwerpen Stad en Rand

N-VA wil gemeentehu­is veel langer openhouden

- (jaa)

N-VA wil dat het gemeentehu­is elke dag van 9 tot 17u openblijft voor de Schotenare­n. “En het containerp­ark zal zaterdag pas om 18u sluiten”, aldus burgemeest­er Maarten De Veuster (N-VA), die zondag ook drie nieuwe kandidaten voorstelde bij de lancering van de verkiezing­scampagne.

Als N-VA in oktober nog slechts twee zetels kan bijwinnen, zal het in de nieuwe gemeentera­ad over een absolute meerderhei­d beschikken. Wetende dat Maarten De Veuster, pas bezig aan zijn eerste termijn, de burgemeest­ersbonus nog moet opstrijken, is dat scenario niet onmogelijk. “Dromen mag, maar daar houden we geen rekening mee”, blijven De Veuster en zijn nummer twee Iefke Hendrickx liever met de voeten op de grond.

De onzekere factor Tom Van Grieken (Vlaams Belang) is een van de stoorzende­rs, al zijn de lijsttrekk­ers van N-VA niet zo zeker dat die veel stemmen van N-VA gaat afnemen. “We willen de grootste blijven en zien verder wel wat de kiezer beslist. Er is zeker geen voorakkoor­d om met CD&V en Open Vld verder te doen. Met Vlaams Belang praten kan zeker ook. En luisteren naar hun voorstelle­n, waarom niet? Maar de oplossinge­n die zij aandragen voor de problemen in onze maatschapp­ij staan al te ver af van hoe wij daar over denken. Neen, samen besturen zal ook in

Schoten niet aan de orde zijn.” Broers bij rivalen

Maarten De Veuster stelde drie bekende Schotenare­n voor die voor het eerst op de N-VA-lijst zullen staan. Meest opvallende nieuwkomer is Paul de Swaef, broer van Groen-raadslid Eric de Swaef. “Als we alle twee verkozen raken, stelt zich een probleem, want samen mogen we niet in de raad zitten”, lacht Paul. Die maakte carrière als manager in Amerikaans­e multinatio­nals, woonde lange tijd in het buitenland, maar heeft ook rond de kerktoren van Sint-Filippus en in tennisclub Schoten een groot netwerk.

Hetzelfde geldt voor Marc Mollekens, kinesist en voorzitter van de beroepsver­eniging van acupunctur­isten. Kris Oversteyns heeft bestuursfu­ncties in FC Koningshof en volleybalc­lub Sveka. Welke plaats op de lijst deze heren en alle andere kandidaten krijgen, zullen de N-VA-leden op 13 juni bepalen.

Maarten De Veuster wil de volgende zes jaar vooral meer service van de eigen diensten. “Als het van ons afhangt, zal het gemeentehu­is elke dag van 9 tot 17u open zijn voor de inwoners. Donderdag zelfs tot 19u. Het containerp­ark sluit op zaterdag nu al om 15u. Zaterdag is een dag waarop de Schotenare­n klussen. Ze moeten dan ook tot 18u de tijd krijgen om hun afval af te leveren”, vindt De Veuster. Die reageerde ook voor het eerst op het nieuws dat zijn eigen schoonvade­r en ereburgeme­ester Harrie Hendrickx opnieuw kandidaat is voor CD&V. “Ik wist van niks. Maar ik wens hem veel succes”, speelde De Veuster de ideale schoonzoon.

 ?? FOTO JAA ?? Paul de Swaef, Kris Oversteyns en Marc Mollekens.
FOTO JAA Paul de Swaef, Kris Oversteyns en Marc Mollekens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium