Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Om zes uur ’s morgens blauwborst horen fluiten

Europese topnatuur lokt zéér vroege vogels

- (kma)

Natuurpunt organiseer­de zondag een ochtendwan­deling in het Viersels Gebroekt om de vogels te horen zingen. Om zes uur ’s morgens vertrokken zo’n zeventig wandelaars voor een onvergetel­ijke ervaring.

Nooit eerder waren er zo veel geinteress­eerden voor de vroegochte­ndwandelin­g. Mogelijk heeft dat te maken met de belangrijk­e Europese prijs die het LIFE-natuurhers­telproject Kleine Netevallei - waartoe het Viersels Gebroekt behoort - zopas won.

Drie gidsen maakten de wandelaars attent op het vogelgezan­g. “’s Morgens zingen de vogels prachtig”, vertelt Luc Van de Vijver van Natuurpunt. “Blauwborst, rietzanger, karekiet, zwartkop, grasmus en zelfs de kwartelkon­ing: je hoort het allemaal in dit uniek beemdenlan­dschap.”

Philippe Bastijns en Martine Casteels waren uit Mortsel en Hove gekomen. “Dit is Europese topnatuur”, vindt Philippe. Martine is al eens op safari in Afrika geweest. “Daar sta je ook voor dag en dauw op om de wilde dieren te zien.”

Gaetan Boulet uit Tongeren had zijn vriendin Liv van Wersch ’s nachts gewekt voor een verrassing­swandeling voor haar verjaardag, want Liv werd 32. Om vijf uur ’s morgens vertrokken ze al vanuit Tongeren. Liv vond het super en ontdekte zelfs een klavertje vier. “We verhuizen binnenkort naar Schoten en proberen de mooie natuur in de omgeving al te verkennen.”

 ?? FOTO KMA ?? Gids Luc Van de Vijver stelt zijn telescoop op.
FOTO KMA Gids Luc Van de Vijver stelt zijn telescoop op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium