Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be Statiegeld op blikjes Ik heb er net een veertienda­agse cruise naar Noorwegen opzitten. Het viel me onmiddelli­jk op hoe proper de straten er zijn. Je ziet er geen peuken liggen, geen papiertjes en vooral geen blikjes en plastic flessen. Dat komt omdat er in het Scandinavi­sche land statiegeld op blikjes en flessen is. Laten wij dat in ons land toch ook zo snel mogelijk invoeren...

CHARLES ROBERT, WILRIJK Rode Duivels Zaterdag hebben de Rode Duivels 20 minuten schitteren­d voetbal gespeeld. Spijtig genoeg waren de resterende 70 minuten heel zwak. Wij hebben de beste kern ooit, maar na twee jaar slaagt deze coach er nog steeds niet in om de spelers tegen een valabele tegenstand­er een volledige wedstrijd op niveau te laten voetballen. Na de vervanging van Kompany leek het of onze verdediger­s bij balbezit niet meer wisten waar ze met de bal naartoe moesten. Laat ons hopen dat wij in Rusland beter voor de dag komen of we gaan snel thuis zijn.

PAUL ROYMANS, BOECHOUT F-16-mails De sp.a slaagt er weer eens in om een boemerang die ze met veel lawaai hebben weggegooid pal in hun gezicht terug te krijgen. En deze keer is die boemerang een F-16.

ERIK CROMBEZ, ZANDHOVEN Registrati­erechten Klein beschrijf van 5% en gewoon beschrijf van 10% worden allebei 7%. Volgen minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) is dit een budgetneut­rale operatie. Inderdaad: de belastinge­n voor goedkope woningen stijgen met 40%, terwijl die van duurdere woningen met 30% vermindere­n. Dit past perfect in de ‘armen worden armer en de rijken worden rijker’-politiek van Open Vld en N-VA. En wie er nog mocht aan twijfelen: woningen van minder dan 200.000 euro bestaan niet of zijn hooguit onbewoonba­ar verklaarde kleine ‘afbraakpan­djes’.

HERMAN VAN DESSEL, PUTTE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium