Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Welke voedingssu­pplementen staan standaard op het menu?

-

Philippe: “Ook dat is individuee­l, op basis van tekorten in een bloedanaly­se. Wat we vaak moeten bijgeven, is vitamine D. Veel spelers spelen in Engeland en zien weinig zonlicht. Daarnaast geven we bijvoorbee­ld probiotica om hun weerstand te verhogen en beta-analine om hun sprintpres­taties te verbeteren. Vroeger was Etixx onze leverancie­r, nu is dat Herbalife. Van hen gebruiken we recuperati­eshakes en eiwitshake­s.”

Nicolas: “Ik ben verantwoor­delijk voor de hydraterin­g. Ik zorg ervoor dat de spelers genoeg drinken en op het juiste moment de juiste drank aangeboden krijgen.”

Philippe: “Er wordt meestal gepraat over voeding, maar drank is minstens even belangrijk. Deze week doen we samen met de Bakala-academie (van de Leuvense inspanning­sfysioloog Peter Hespel, red.)

zweetteste­n bij onze spelers. Na de wedstrijd in Griekenlan­d hadden sommige spelers kletsnatte shirts en was er bij anderen amper wat te zien. De ene speler verliest in een wedstrijd veel meer vocht dan de andere. We onderzoeke­n de samenstell­ing van het zweet en bepalen aan de hand daarvan of sportdrank­en moeten worden aangevuld met extra zouten.”

Philippe: “Wij bieden supplement­en aan, maar eigenlijk maken wij voor onze spelers eten zoals een normale grootmoede­r voor haar kleinkinde­ren: zo gezond en gevarieerd mogelijk. En opletten voor vet en room.”

Bartel: “Room en boter worden vervangen door soja. Het zijn andere recepten. En als we iets frituren, moet je het goed doen – op de juiste temperatuu­r.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium