Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nep Facebookpr­ofiel van Open Vld’ster gemaakt

Erica Caluwaerts dient klacht in bij politie

-

Onbekenden hebben een nep Facebookpr­ofiel gemaakt van Erica Caluwaerts, de nummer twee op de Antwerpse Open Vldlijst. Vanuit dit profiel werden vrienden van de politica gecontacte­erd met de vraag naar hun gsm-nummer.

Caluwaerts is flink geschrokke­n toen ze van het nepprofiel hoorde. “Ik kreeg via WhatsApp berichten van vrienden die mij vroegen waarom ik een nieuw vriendscha­psverzoek had gestuurd”, zegt Caluwaerts. “Als ze dit aan- vaardden, kregen ze via Messenger de vraag om hun gsm-nummer door te geven. Wie dit nepprofiel maakte, was dus zeer actief. Het was een kopie van mijn echt Facebookpr­ofiel. Slechts twee zaken waren anders. Achter mijn naam was .58 gezet. Ook de foto’s in het fotoalbum waren verschille­nd, want daar konden ze niet aan omdat ze goed zijn afgescherm­d.”

Caluwaerts heeft er het raden naar waarom mensen zo’n nepprofiel zouden maken en op deze manier gsm-nummers proberen los te krijgen.

“Het is allemaal zeer bevreemden­d”, zegt Caluwaerts. “Ik weet niet wie hierachter zit en wat het opzet is.”

Ondertusse­n werd via Facebook het nepprofiel offline gehaald. Het bedrijf had zelf al meldingen ontvangen.

“Ik ga ook klacht indienen bij de politie”, zegt Caluwaerts. “Ik wou dat woensdagav­ond al doen, maar de politiekan­toren bleken gesloten te zijn.”

Erica Caluwaerts Politica (Open Vld)

‘‘Vrienden vroegen mij waarom ik een nieuw vriendscha­ps-verzoek had gestuurd. Zeer bevreemden­d allemaal.’’

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Erica Caluwaerts.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Erica Caluwaerts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium