Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Opfrisbeur­t voor Olympisch Stadion

Beerschot Wilrijk pakt onder meer loges en wateroverl­ast aan

- PATRICK VAN DE PERRE

KFCO Beerschot Wilrijk maakt gebruik van het tussenseiz­oen om een aantal werken uit te voeren in het Olympisch Stadion. Zo worden onder meer een aantal loges opgefrist en worden de supporters­zones onder de tribunes aangepakt.

“Langs de buitenkant van het stadion gaan we in de eerste plaats de waterprobl­emen aanpakken. Wanneer het regent, zorgt dat op sommige plekken voor kleine wateroverl­ast”, zegt de woordvoerd­er van de Kielse club, Sven Van den Abbeele.

Dat is onder meer onder tribune 3, langs de Stadionstr­aat, en tribune 4, langs de Atletenstr­aat, het geval. “De toiletten en de dranktogen staan op die plek lager dan de openbare weg rond het stadion. Daardoor kan het water moeilijk weg”, zegt Sven Van den Abbeele.

Om dit probleem op te lossen wor- den nieuwe afvoergote­n geplaatst. Er wordt ook dolomiet onder de tribunes gelegd en de toegangen naar de toiletten krijgen klinkers.

Dansvloer

Ook in het stadion zelf worden werken uitgevoerd. “Die werken vinden voornameli­jk in en onder de hoofdtribu­ne plaats. Enkele loges worden opgefrist en krijgen een rechtstree­kse toegang tot de buitentrib­unes”, vervolgt Sven Van den Abbeele.

Verder worden er vernieuwin­gswerken uitgevoerd aan bar De Pijp, het VOS café en de lokalen van Club 155. “Er worden nieuwe togen geplaatst, de vloerbekle­ding wordt vervangen. In sommige delen, zoals de ruimten van Club 155, wordt ook de dansvloer aangepakt.”

Alle werken moeten klaar zijn tegen de start van het nieuwe seizoen in augustus. Op de langere termijn wil de club nog een aantal andere werken uitvoeren.

“Het gaat onder meer om het bijbouwen van sanitair in tribune 1 en de renovatie van het sanitair in de loges. Ook wil de club het onderste deel van de hoofdtribu­ne, net onder de loges, volledig vernieuwen”, aldus nog de woordvoerd­er van de club.

Plannen voor de renovatie van de hoofdtribu­ne zijn er nog niet. De veranderin­gen zijn ten vroegste voor het einde van het volgende seizoen.

Het Olympisch Stadion is eigendom van de stad Antwerpen en wordt gehuurd door KFCO Beerschot Wilrijk. Een deel van de kosten, zoals onderhouds- en veiligheid­swerken, worden door de stad betaald.

Verbeterin­gswerken, zoals het verbeteren van de loges en het verharden van supporters­zones, is voor rekening van de club.

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? In het Olympisch Stadion op het Kiel worden opknapwerk­en uitgevoerd.
FOTO PATRICK DE ROO In het Olympisch Stadion op het Kiel worden opknapwerk­en uitgevoerd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium