Gazet van Antwerpen Stad en Rand

We gaan naar Rusland en we nemen mee….

Hoe vermijden we dat Vermaelen en Kompany na twee matchen out zijn voor het WK?

-

2 dokters

23 matrassen

23 gps-hesjes

200 rollen tape

8 stafleden

Thomas Vermaelen en Vincent Kompany. Het hele land houdt de adem in voor hun fysieke raatheid. Vermaelen is momenteel nog geblesseer­d en Kompany is evenzeer een zorgenkind. Er gaan zelfs stemmen op om hen in de groepsfase om de beurt te laten spelen in de defensie naast Vertonghen en Alderweire­ld.

“Soms geven we inderdaad het advies aan de bondscoach om iemand niet voor de volle drie wedstrijde­n in te zetten”, zegt bondsdokte­r Kris Van Crombrugge, die daarmee niet wil zeggen dat hij dit advies geeft over Vermaelen en Kompany. Maar is dat niet de manier om hen fit te houden? “Die twee kennen hun lichaam beter dan eender welke speler in de kern van de Rode Duivels. Het geheim om iedereen zo fit mogelijk te houden, is een individuel­e benadering van elke speler. Want wat niemand ziet, is dat die mannen er voor elke oefensessi­e al een hele individuel­e training op hebben zitten. De pre-warmingup, noemen wij dat. Allemaal volgen ze hun eigen programma, meestal hetzelfde als bij hun clubs, want dat geeft hun een gevoel van veiligheid. Maar geloof me: Kompany en Vermaelen zijn – net als Simon Mignolet – het meest maniakaal bezig met hun lichaam. Daaraan zal het dus niet gelegen hebben als ze zich blesseren.”

Ook het weekje rust dat de spelers tijdens de voorbereid­ing kregen, moest hen helpen om fit te blijven. “Langer dan een week moet dat zeker niet zijn, want dan is het risico te groot dat het lichaam overschake­lt op rustmodus. Als iemand twee weken stilligt, moet die nadien te veel werken op vetverbran­ding en conditione­le opbouw. Dat kan ook niet de bedoeling zijn.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium