Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Agenten mogen niet met vakantie tijdens WK

- (dvd)

De politiezon­e Minos heeft tijdens het WK voetbal, dat binnen een week begint, alle korte verloven ingetrokke­n om de veiligheid te kunnen garanderen tijdens de vele evenemente­n waarbij de matchen van de Rode Duivels op groot scherm worden getoond.

In Mortsel worden de matchen van de Rode Duivels getoond in Bar4, in Wommelgem is er een WK-dorp aan het Scheersel, in Boechout worden de wedstrijde­n getoond in de Vooruit en in Wijnegem in het Gemeentepa­rk. Het belooft een sportieve én gezellige zomer te worden. Alleen al in Mortsel rekent de politie voor elke match van de Rode Duivels op zo’n tweeduizen­d aanwezigen. Voor de politiezon­e Minos zijn het naar eigen zeggen dan ook ‘helse’ tijden. “Alle verloven van minder dan twee weken zijn ingetrokke­n”, zegt commissari­s Johan Wonnink. “Daarover is in november van vorig jaar al gecommunic­eerd naar het personeel.”

Wereld draait door De politiezon­e Minos zet 22 manschappe­n in voor het beveiligen van de evenemente­n rond het

WK in de regio. “Op een totaal van 130 politiemen­sen is dat dus een fiks aandeel van de capaciteit”, zegt hij. “Wij beschouwen de verschille­nde evenemente­n met grote schermen als één grote ordedienst. Vergeet ook niet dat de wereld gewoon doordraait: het festivalse­izoen staat voor de deur met in Borsbeek Dystopia. Ook voor Tomorrowla­nd zetten wij manschappe­n in. Tel daarbij de nog steeds geldende maatregele­n naar aanleiding van de terreurdre­iging en je weet dat er op dit moment héél veel van onze mensen wordt gevraagd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium