Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BÚN verhuist om te groeien én vernieuwt op huidige stek

Na vier jaar barst restaurant uit zijn voegen

- (jvb)

BÚN, het gevierde Vietnamese streetfood­restaurant verhuist én blijft tegelijker­tijd. Uitbaters Hoa Truong en Huibrecht Berends verplaatse­n hun restaurant naar een groter pand in de Volkstraat. De kleine BÚN in de SintJorisp­oort wordt een noedelshop.

“We zijn hier een beetje uitgegroei­d”, valt het duo met de deur in huis. “We mogen ons gelukkig prijzen met een stevige klandizie, maar we willen onze klanten meer gerechten bieden en dat kan hier niet omdat de keuken te klein is”, zegt Huibrecht. Daarom keek het stel al langer uit naar een grotere zaak. “In de Volksstraa­t vonden we een pand met meer comfort waar wij ons hart in konden steken. Eind augustus zetten we daar het avontuur van het streetfood­restaurant BÚN voort.”

“Het is goed dat we in de kleine zaak begonnen zijn. We konden testen of we met elkaar konden werken en of onze formule aansloeg. We hebben ook gezien dat we moeilijk een kopie van BÚN kunnen opzetten. Daarvoor zijn onze gerechten te gecomplice­erd. En zeg nu zelf, een tweede zaak zonder Hoa als gastvrouw zou niet werken.”

Hoa blijft er haar bescheiden zelf bij en blikt al vooruit op de volgende episode van het pand in de Sint-Jorispoort. “Dinsdag wordt het hier een noedelshop. We bieden drie of vier bouillons aan en twee droge noedelsala­des. Het uiterlijk van het restaurant blijft ongeveer hetzelfde. Er komen andere tafeltjes, maar de muurschild­ering van Steve Locatelli met de twee vechtende kemphanen blijft. Dat kan ook niet anders, want die muurschild­ering heeft ons ferm geholpen wat naambekend­heid en herkenbaar­heid betreft. De selfies die hier zijn genomen, zijn amper te tellen.”

BÚN, noedelshop vanaf dinsdag, Sint-Jorispoort 22 Antwerpen

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Huibrecht met een Bún Màmbouillo­n en Hoa met een Bún Chà Cà of noedelsla. Ze poseren voor de schilderin­g van Steve Locatelli.
FOTO PATRICK DE ROO Huibrecht met een Bún Màmbouillo­n en Hoa met een Bún Chà Cà of noedelsla. Ze poseren voor de schilderin­g van Steve Locatelli.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium