Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Telenet Giants Antwerp en coach Roel Moors blijven bij standpunt na nederlaag aan de kust: “We kunnen Oostende aan”

-

Oef! Telenet Giants Antwerp haalde in de laatste zes minuten van de opener van de finale van de playoffs bij titelverde­diger Oostende opgelucht adem toen het na een indrukwekk­ende remonte toch nog de nederlaag tot acht punten kon beperken. Want eerlijk is eerlijk, lange tijd leek een afstraffin­g in de maak. Maar de selectie van coach Roel Moors keerde zaterdagna­cht toch nog met een redelijk goed gevoel terug naar Antwerpen, maar wel met één duidelijke conclusie: vanavond is het al D-Day in de Lotto Arena.

Winst in een uitverkoch­te Lotto Arena - de Giants verwachten 5.600 toeschouwe­r - is dus een must. Bij verlies dreigt woensdag in Oostende een sweep. “We blijven geloven in de titel”, zegt de Amerikaans­e power forward Dave Dudzinski vastberade­n. “Maar nu moeten we in eerste instantie onze thuisreput­atie verdedigen.”

De titelfinal­e begon voor Telenet Giants Antwerp met een valse noot. Tyler Kalinoski zat niet op de spelersbus, hij was ziek in Antwerpen achtergebl­even. “Of we Tyler Kalinoski misten?”, herhaalt coach Roel Moors de vraag. “Daar moet ik niet over klagen. Uiteraard, hij is een basisspele­r, maar we moeten verder en hopen dat hij vanavond klaar is. Maar hij blijft ook voor de tweede partij onzeker.”

Dat Telenet Giants Antwerp drie kwarts lang geen beste beurt maakte, was in een pover gevulde Versluys Dôme duidelijk.

“Misschien waren we te veel onder de indruk van de omstandigh­eden”, aldus Roel Moors. “Oostende speelt tot aan het randje en gaat er soms over. Dat is al een heel seizoen zo en wij moeten daar op reageren. Doe je dat niet, krijg je slaag. Als je Mike Myers wil stoppen, moet je voor hem gaan staan en je niet wegstoppen. Ik blijf bij mijn analyse: wij kunnen dit Oostende aan en hebben dat deze campagne al bewezen. Maar als we vanavond het tweede duel willen winnen, moeten we fysiek onze voet naast die van Oostende zetten. Doen we dat, dan ligt de gelijkmake­r in de titelrace binnen bereik.”

De Antwerpse coach wil dus meer

Roel Moors

‘‘Als we vanavond het tweede duel willen winnen, moeten we fysiek onze voet naast die van Oostende zetten.’’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium