Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben ontgoochel­d in de ploeg”

Misnoegde André Greipel wil snel duidelijkh­eid over zijn toekomst bij Lotto Soudal

- Wim Vos

André Greipel is geïrriteer­d. Al acht jaar lang is de Duitse sprinter haast een garantie op succes voor Lotto Soudal. Het leverde de ploeg alleen al in de Tour elf ritzeges op. Het deed de Duitser deze lente hopen op een vlotte contractve­rlenging. Maar Lotto Soudal aarzelt. En dat zint Greipel niet. “Maar wat kan ik doen als ze mij niet meer willen?”

Hij zei het met een glimlach, aan de bus van Lotto Soudal in de Ronde van Zwitserlan­d. Het gesprek ging aanvankeli­jk over koetjes en kalfjes. De weinige sprintkans­en in Zwitserlan­d, de vlotte manier waarop hij met dubbele ritzeges in zowel Duinkerke als de Ronde van België de sleutelbee­nbreuk in het voorjaar achter zich had gelaten, maar toen zijn toekomst werd aangekaart, was daar plots onverholen ergernis. De ondertoon: met zijn staat van dienst had Greipel, wiens contract eind dit jaar afloopt, op meer welwillend­heid van Lotto Soudal gehoopt. Maar zowel over de duur van een nieuw contract als over het loon en de inhoudelij­ke invulling blijken beide partijen mijlenver uit mekaar te liggen. De 35-jarige Greipel wil twee jaar, geen te fors loonverlie­s én de garantie dat hij ook volgend jaar nog sprinter nummer één is in de ploeg. Lotto Soudal denkt slechts aan een overeenkom­st van één jaar, tegen goedkopere voorwaarde­n, en opperde al het idee om hem op zijn oude dag om te vormen tot lead-out. Een verschil in visie dat Greipel zwaar teleurstel­t.

“Ja, ik ben ploeg”, sprak de toekomst

ontgoochel­d in de hij zijn twijfels over uit. “Ik heb altijd

gezegd dat ik graag mijn loopbaan bij Lotto zou eindigen. Daar blijf ik bij. Maar als dat niet kan, zit er niets anders op dan naar andere mogelijkhe­den uit te kijken.”

Over de details van het meningsver­schil wilde Greipel niet uitweiden. Maar vorige week las de Duitser in deze krant dat de directie van Lotto Soudal gesprekken voert met de twaalf jaar jongere Australisc­he spurter Caleb Ewan. De suggestie dat Greipel misschien bij Lotto Soudal kan blijven als lead-out van een nieuwe topspurter, is voor de Duitser alleszins totaal onbespreek­baar. “Ik lead-out? Dat zal nog niet meteen gebeuren. Ik ben sprinter. Punt. Ik wil zelf uitmaken wanneer ik daarmee stop. Dat zal nog niet volgend jaar zijn. Dan wil ik zelf nog meesprinte­n in de grote wedstrijde­n.”

Bij Lotto-Soudal betreuren ze de uitlatinge­n van Greipel. CEO Paul De Geyter beklemtoon­t dat de onderhande­lingen nog volop lopen.

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium