Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wel aan gedacht, maar niet durven te hopen”

Borgerhout Squirrels stunten op Europees niveau

-

Landskampi­oen Borgerhout Squirrels is er in het Slovaakse Ostrava in geslaagd de CEB Cup te winnen. Dat houdt in dat de regerende Belgische landskampi­oen volgend seizoen in de European Champions Cup mag uitkomen.

De Squirrels waren erin geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de CEB Cup. In die finale moesten ze het opnemen tegen het Duitse Bonn. Het werd een 2-0 zege. “Dit is echt fantastisc­h. We durfden dit eigenlijk niet te hopen, zeker omdat we met Alexis Marquez een belangrijk­e speler moesten thuislaten. We hebben alle wedstrijde­n met dezelfde negen spelers moeten afwerken en dat in zeer warme temperatur­en. Onze werper Romelu Sanchez heeft schitteren­d werk verricht. Die man heeft natuurlijk tonnen ervaring opgedaan in de Verenigde Staten ”, zegt coach Marc Jansen.

“Versterkin­g nodig”

“Nu ons land een team op het hoogste niveau heeft, zou het jammer zijn als we de Belgische titel niet zouden pakken. Het zal er volgend seizoen op aankomen het behoud op dat hoogste Europese niveau te verzekeren. Daar zal versterkin­g voor nodig zijn. Maar we hebben nog tijd. We moeten nu verder op de competitie en de Beker van België focussen”, aldus nog Jansen, die zeer blij was met de vele steunbetui­gingen en gelukwense­n van de andere Belgische clubs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium