Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met heerlijk gevoel naar Rusland

Telenet Giants Antwerp gaat in eigen Lotto Arena onderuit, Oostende kan woensdag opnieuw kampioen spelen

- Telenet Giants Antwerp Oostende

In een kolkende, met 5.600 toeschouwe­rs gevulde Lotto Arena heeft Telenet Giants Antwerp ook de tweede partij van de finale van de play-offs niet tot een goed einde kunnen brengen. Oostende, dat onderlag in de eerste helft, zegevierde in Antwerpen, heeft een 2-0-voorsprong op zak en kan woensdag in eigen midden een zevende opeenvolge­nde titel veroveren. Of tovert Telenet Giants Antwerp woensdag in Oostende toch nog een reactie uit de hoge hoed?

“We hadden het momentum, maar in de tweede helft missen we de ervaring, zowel de selectie als ikzelf”, klonk coach Roel Moors streng na de harde thuisneder­laag. “We hadden in het eerste kwart een bonus van tien punten op zak, maar we gaven die veel te gemakkelij­k weg. Maar ik verwijt mijn spelers niets. Ze toonden karakter en vochten als leeuwen, maar als je Oostende laat terugkeren, weet je dat je om problemen vraagt.”

Onder meer burgemeest­er Bart De Wever zag vanop de eerste rij Telenet Giants Antwerp een furieuze start nemen. Een schitteren­de Thomas Akyazili nam de Sinjoren onmiddelli­jk op sleeptouw. De jonge Antwerpse guard dropte twee bommen, scoorde heerlijk na een drive en de Giants hadden na de studierond­e (7-4) dan ook snel een 13-4-voorsprong op zak. Oostende had niet onmiddelli­jk een reactie en Thomas Akyazili kreeg steun van een sterke Dave Dudzinski: 18-7.

“Het liep op dat moment inderdaad uitstekend”, aldus Moses Kingsley. “We domineerde­n op alle vlakken, maar konden een remonte van Oostende niet verhindere­n.” De Nigeriaans­e center van Telenet Giants Antwerp werkte hard, maar Oostende was weer heel efficiënt, panikeerde niet en maakte collectief de aansluitin­g. Na 22-15 ging het met een bom at the

buzzer naar 34-31 halfweg.

In de tweede helft lag Telenet Giants Antwerp collectief onder. Na drie kwarts had Oostende tien scoorders, de Giants slechts zes. Jason Clark en Tyler Kalinoski hadden nog geen punt gescoord en ook Hans Vanwijn, die wel 8 punten en 12 rebounds liet noteren, kon zijn stempel niet drukken.

“In het derde kwart verloren we ons momentum”, constateer­de Roel Moors. “We misten onze shots en waren in de rebound enkele keren afwezig. Dat doet pijn en dan geef je Oostende de kans om het commando over te nemen.”

Jean Salumu bracht Oostende bij 39-41 voor de eerste keer op voorsprong. Ondanks een eerste bom van Tyler Kalinoski kon Telenet Giants Antwerp geen vuist meer maken. “Dit komt hard aan, maar toch gaan we woensdag op zoek naar winst in Oostende. Ik wil vrijdag opnieuw aan de bak in de Lotto Arena”, bleef Moses Kingsley ondanks alles strijdvaar­dig.

 ??  ??
 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Ook in een uitverkoch­te Lotto Arena kan de eenzaamhei­d zwaar toeslaan. Vraag het maar aan Hans Vanwijn, Tyler Kalinoski en Dave Dudzinski, die hun teleurstel­ling proberen te verbijten.
FOTO GOYVAERTS Ook in een uitverkoch­te Lotto Arena kan de eenzaamhei­d zwaar toeslaan. Vraag het maar aan Hans Vanwijn, Tyler Kalinoski en Dave Dudzinski, die hun teleurstel­ling proberen te verbijten.
 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Op de eerste rij in een uitverkoch­te Lotto Arena: Antwerps burgemeest­er Bart De Wever.
FOTO GOYVAERTS Op de eerste rij in een uitverkoch­te Lotto Arena: Antwerps burgemeest­er Bart De Wever.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium