Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Foo Fighters: bomvol Sportpalei­s zingt alle hits mee

Foo Fighters voorzien Sportpalei­s van dosis rock

- (cw)

De Amerikaans­e rockgroep Foo Fighters heeft maandagavo­nd een uitverkoch­t Sportpalei­s op een loeiharde en strakke

greatest hits-show getrakteer­d. Het publiek zong bijna elk nummer massaal mee.

De heren van Foo Fighters werken niet bepaald mee aan een plasticvri­je samenlevin­g. Op vraag van de band moest iedere bezoeker van het Sportpalei­s voor het concert door de metaaldete­ctor. Gsm’s en sleutels moesten in een plastic zakje worden gedaan. Dat leidde niet alleen tot grote wachtrijen, maar ook tot vuilnisbak­ken die uitpuilden van plastic afval.

Gelukkig raakte het merendeel van de be- zoekers op tijd in de zaal om mee te brullen met de grootste hits die de band in drieëntwin­tig jaar bij elkaar heeft geschreven. Zanger Dave Grohl (49) schreeuwde met

Run, All my life, Learning to fly en The pretender meteen enkele van zijn bekendste songs uit zijn lijf, zodat de euforie bij het publiek meteen naar grote hoogtes steeg.

Dave Grohl was duidelijk beter bij stem dan bij de vorige concerten op deze tournee en wisselde de zuivere en ruwe versie van zijn zangpartij­en probleemlo­os af. Bovendien maakte de groep de verstandig­e keuze om voornameli­jk oudere hits te spelen en slechts sporadisch te graaien in de songpot van hun laatste studioalbu­m Concrete and

gold, dat een van de zwakste is uit hun carrière.

Drummer zingt ook mee

Grohl was niet de enige frontman van de avond. Het drumstel van Taylor Hawkins stond op een platform dat na een halfuur plots enkele meters de hoogte inging, waarna Hawkins het publiek trakteerde op een minutenlan­ge drumsolo en zelfs de leadzang voor zijn rekening nam in het midtemponu­mmer Sunday rain.

Het publiek bestond voor een groot stuk uit dertigers en veertigers die de gloriejare­n van de hardere rock in de jaren ‘90 bewust hadden meegemaakt.

“Wij zijn gekomen om rock-’n-roll te spelen en om jullie te laten dansen”, zei Grohl. Dat eerste is met brio gelukt, het tweede enkel als je het gretig op en neer bewegen van de nekspieren als een officiële dansvorm beschouwt.

Foo Fighters zijn al lang niet meer vernieuwen­d en houden strak vast aan wat ze goed kunnen: harde en klassieke rock spelen. Daar is niets mis mee, doe zo voort.

Lees de volledige recensie op gva.be

 ?? FOTO GEERT VAN DE VELDE ??
FOTO GEERT VAN DE VELDE
 ?? FOTO GEERT VAN DE VELDE ?? Foo Fighters inhet Sportpalei­s.
FOTO GEERT VAN DE VELDE Foo Fighters inhet Sportpalei­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium