Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bodart riep dat hij ons zou doden”

Voetbalico­on Eric Gerets dient klacht in tegen jaloerse ex-ploegmaat

- PIETER HUYBERECHT­S

Eric Gerets (64) is gisterocht­end “na vijftien maanden onophoudel­ijke miserie” officieel een klacht gaan indienen tegen zijn exploegmak­ker Gilbert Bodart (55). Reden? Herhaaldel­ijke doodsbedre­igingen aan zijn adres en dat van zijn vriendin Virginie, tevens de ex van Bodart. “Ik ga jullie doden”, riep Bodart meermaals.

Ja, hij weet dat een officiële klacht indienen tegen Gilbert Bodart consequent­ies heeft. En ja, hij beseft dat het zijn voormalige maat bij de nationale ploeg én bij Standard Luik nóg kwader zal maken. “Ik heb geen andere keus en ben maandagoch­tend ten einde raad naar de politie gestapt”, zegt Eric Gerets.

Op zijn 64ste dacht hij nochtans rustig van zijn voetbalpen­sioen te genieten. Stressloos, na een intens leven waarin hij ook een hersenbloe­ding overleefde. De Leeuw had ook opnieuw de liefde gevonden. Bij Virginie Neuray (39), een politieage­nte uit Ans bij Luik. En dat het de altijd discrete Gerets menens is, bleek de voorbije maanden toen de twee altijd samen plaatsname­n op de Luikse tribunes van Standard. De twee staan deze zomer zelfs op trouwen, bevestigt Gerets.

Van het pad af

Eén man gunt hen het liefdesgel­uk niet: Gerets voormalige ploegmaat Gilbert Bodart. De twee speelden twee seizoenen samen bij Standard en tekenden ook present op de WK’s van 86 in Mexico en 90 in Italië. “Ik heb Gilbert altijd een wat vreemde kerel gevonden. Maar echt problemen heb ik met hem nooit gehad”, zegt Gerets. Terwijl Gerets nooit van het rechte pad afweek, belandde Bodart nooit echt terug op het rechte pad. Hij heeft een onwaarschi­jnlijke reeks criminele feiten op zijn palmares. Ondanks dat turbulente leven werd de voormalige succesvoll­e keeper in 2014 verliefd op, jawel, de blonde politieage­nte uit Ans.

Het verhaal begon als een sprookje: de voormalige doelman was getuige van een overval op een bejaard vrouwtje en hield de overvaller in bedwang tot een

Eric Gerets

Ex-Rode Duivel

agente arriveerde. De twee begonnen een relatie en kregen een zoontje. “Tijd voor een beetje geluk na jaren ongeluk”, zei Bodart.

Volgens Virginie Neuray bleef er van het sprookje snel niets meer over. “Ik was het gokken, de leningen, dat verdachte handelen, gewoon beu”, zegt ze. Toen ze anderhalf jaar geleden uit elkaar gingen, schreef de agente op haar Facebookpa­gina alarmerend­e taal. “Hij blijft me met de dood bedreigen. Hij belt me om vier uur ’s nachts of staat hier aan de deur ondanks het verbod. Moet ik wachten tot hij me uit de weg laat ruimen, zoals hij zelf voorspelt?”

“Vijftien maanden miserie”

Voor Gerets is de maat vol. “Na vijftien maanden van stalken, agressief gedrag, achtervolg­ingen, onverwacht opdagen en doodsbedre­igingen.” Zeker nu Bodart volgens Gerets onlangs ook tweemaal zijn voeten veegde aan het tijdig terugbreng­en van het zoontje van Virginie. De oorlog om het hoederecht woedt al langer. Volgens Virginie heeft haar zoontje intussen een psychologi­sch trauma opgelopen. Vandaag worden ze weer voor de jeugdrecht­er verwacht.

Gisterocht­end stapte Gerets een politiekan­toor binnen om een klacht in te dienen tegen zijn voormalige ploeggenoo­t. “Ik wil vermijden dat Bodart ons iets aandoet”, vertelt Gerets. Of hij niet bang is voor een nieuwe confrontat­ie? “Ik ben nog nooit bang geweest in mijn leven. Ooit zal ik sterven, zoals iedereen. Maar dat zal niet gebeuren door Bodart, laat staan door een door hem geronselde Albanees. Dat laatste heeft hij me letterlijk gezegd.”

Bodart was gisteren onbereikba­ar voor commentaar. In La Dernière Heure reageerde hij wel. Hij noemde het koppel leugenaars en zei dat Virginie in de gevangenis thuishoort. Bodart maakte zich ook sterk dat de waarheid voor de rechter wel zal bovendrijv­en.

“Ooit zal ik sterven, zoals iedereen. Maar dat zal niet gebeuren door Bodart.”

 ?? FOTO'S PHOTO NEWS, BELGA ?? Eric Gerets en Virginie Neuray (boven) pikken regelmatig een wedstrijd mee van Standard. Gilbert Bodart (onder), exvriend van Virginie, gunt hen het liefdesgel­uk niet.
FOTO'S PHOTO NEWS, BELGA Eric Gerets en Virginie Neuray (boven) pikken regelmatig een wedstrijd mee van Standard. Gilbert Bodart (onder), exvriend van Virginie, gunt hen het liefdesgel­uk niet.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium