Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stedelijk Onderwijs naar ‘De Pit’ op Frankrijkl­ei

310 medewerker­s verhuizen eind 2020

-

AG Vespa verbouwt een kantoorgeb­ouw van 6.200 vierkante meter op de Frankrijkl­ei tot de nieuwe werkplek van 310 werknemers van het Stedelijk Onderwijs. “De Pit wordt ook de plek waar je als schoolteam even halt kan houden om bij te tanken of hulp te vragen.”

De verschille­nde ondersteun­ende diensten van het Stedelijk Onderwijs zitten momenteel verspreid over de Lange Gasthuisst­raat, twee adressen in de Lamorinièr­estraat en de Grote Steenweg. Buiten het stedelijk Centrum voor leerlingen­begeleidin­g (CLB) en Technisch Onderhoud verhuizen alle diensten tegen 2020 naar de Frankrijkl­ei. Het gebouw is nu gestript en in het najaar start de renovatie.

In totaal zullen er 310 werknemers hun intrek nemen. Het kantoor zal 336 werkplekke­n hebben en 26 vergaderza­len. Maar die zullen niet enkel voor de medewerker­s dienen. Het Stedelijk Onderwijs wil een open huis zijn voor directies en leerkracht­en. “De Pit is ook de plek waar je als schoolteam even halt kan houden om bij te tanken of hulp te vragen, zoals bij een pitstop”, zegt bedrijfsdi­recteur van het Stedelijk Onderwijs Gonda Verhaert. “Het moet een toegankeli­jk gebouw zijn waar ze wíllen langskomen.”

Pitstop, daarmee is meteen een deel van de naam ‘De Pit’ verklaard. Die kozen de medewerker­s zelf in een enquête. “De Pit staat ook voor de pit die in het Stedelijk Onderwijs zit en voor de onzichtbar­e kern van een vrucht die onze scholen, academies en centra ondersteun­t”, zegt Verhaert.

179 fietsparke­erplaatsen

“Dit gebouw moet het Stedelijk Onderwijs in staat stellen om zijn 116 scholen en centra nog beter te dienen”, stelt schepen van Onderwijs Claude Marinower (Open Vld). “De stad investeert hier veel geld in omdat wij geloven dat we onze tijd vooruit moeten zijn als het op slimmer werken aankomt. En vergis u niet, door dit project gaat er geen euro minder naar de scholen zelf.” Marinower wil nog geen bedrag noemen omdat de openbare aanbestedi­ng pas binnen twee weken afloopt.

Het kantoor van 6.200 vierkante meter oppervlakt­e zou ook een BEN-gebouw worden: bijna energieneu­traal. Daarom komen er 130 zonnepanel­en. Een regenwater­reservoir van 50.000 liter zal gebruikt worden voor de toiletten. Nog opvallend: er komen slechts 36 autostaanp­laatsen en 179 fietsparke­erplaatsen.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE, RR ?? Directeur Gonda Verhaert en schepen Claude Marinower kondigen met veel trots ‘De Pit’ op de Frankrijkl­ei aan.
FOTO JAN VAN DER PERRE, RR Directeur Gonda Verhaert en schepen Claude Marinower kondigen met veel trots ‘De Pit’ op de Frankrijkl­ei aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium