Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“WK-dorp in Aspen is te elitair”

Sp.a kant zich tegen subsidiëri­ng van evenement in skipiste

- (ll)

Tijdens de jongste districtsr­aad stemde de sp.a-fractie tegen het voorstel om 7.500 euro vrij te maken voor de organisati­e van een WK-dorp in skipiste Aspen. “Te elitair”, vinden de socialiste­n.

Voor het WK 2014 en het EK 2016 organiseer­de het district telkens een volksfeest met een groot scherm op de Bist. Dit jaar werd daarvoor geen partner gevonden en dus ging het districtsb­estuur in op een voorstel van skipiste Aspen.

Via zijn website biedt Aspen viparrange­menten aan waarmee het mikt op zakenmense­n van het nabijgeleg­en industriet­errein, meer dan op de ‘gewone’ voetballie­fhebber. Aspen promoot het event als een dinerformu­le die niet enkel voorziet in een uitgebreid buffet, maar ook in een voorbehoud­en parking, aparte inkom en gereservee­rde zone voor het grote scherm tijdens de matchen.

Budget gehalveerd

“Wij vinden het asociaal en elitair dat voor de subsidiëri­ng van dat WK-dorp belastingg­eld wordt vrijgemaak­t”, zegt Johan Peeters van de sp.a. “Ik stoor mij bovendien aan het feit dat het district dit elitaire evenement promoot via de eigen communicat­iekanalen.”

Wilrijks sportschep­en Robert Moens (N-VA) betreurt dat geen partner gevonden werd voor het organisere­n van een WK-dorp op de Bist. “Daarom zijn we ingegaan op het voorstel van een externe partner”, aldus Moens, die benadrukt dat de subsidie die het district vrijmaakt louter voor de veiligheid­smaatregel­en rond het evenement is bedoeld. “Ik denk dan aan een politiecam­era, de aanwezighe­id van politie, security, EHBO-diensten,... Omdat het evenement niet op de Bist plaatsvind­t, werd het voorziene budget trouwens gehalveerd van 15.000 naar 7.500 euro.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium