Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Teigetjes vindt warm nest op plek waar omstreden crèche moest sluiten

Kiddy Watch kwam vorig jaar in opspraak door verzorgste­r die kindjes brutaal behandelde

- JAN AUMAN

Fans van Winnie de Poeh weten dat de naam De Teigetjes geen spelfout bevat. Elke Meeus en Kelly Scheltjens hebben hun nieuwe kinderdagv­erblijf, met plaats voor achttien kindjes, genoemd naar het stuiterend­e tijgertje uit de populaire verhalen en film rond het personage.

een jaar geleden kwam de crèche Kiddy Watch in opspraak nadat een jonge verzorgste­r er de kindjes brutaal had behandeld. Dat bleek uit bewakingsb­eelden die viraal gingen en choqueerde­n. De feiten speelden zich af in het pand waar sinds kort De Teigetjes een nieuw nest vond. Kind&Gezin schorste de vergunning van Kiddy Watch en nam enkele maanden later ook de vergunning definitief af.

“Maar deze twee goed opgeleide en superlieve onthaaloud­ers hebben niks met dit trieste verhaal te maken”, benadrukt OCMW-voorzitter Katrijn Van Osta (CD&V). “Toen dit ruime pand in de Heikantstr­aat na sluiting van Kiddy Watch opnieuw te huur kwam te staan, werden we gecontacte­erd door de eigenaar. Onze diensten zijn ter plaatse geweest en troffen een infrastruc­tuur aan die niet voldeed aan de normen. Onze gemeenteen OCMW-diensten hebben flink gewerkt om onder meer de slaapkamer­s en keuken te vernieuwen. Ook het terras is nu een veilige speeloase, met zachte valtegels als ondergrond.”

Elke Meeus, een van de uitbaters, had eerder tien jaar haar eigen kinderopva­ng De TroetelPre­cies beertjes aan de Lage Kaart in Brasschaat. “Maar ik heb die jammer genoeg moeten sluiten omdat ik de investerin­gen om in regel te blijven niet meer alleen kon dragen. In Schoten worden we door het OCMW erg goed begeleid door specialist­en. Het is een groot voordeel dat ik me nu niet meer zelf om de inschrijvi­ngen en administra­tie moet bekommeren. We zijn enkele weken bezig en het loopt fantastisc­h.”

Voorlopig heeft De Teigetjes nog negen vrije plaatsen. De inschrijvi­ngen lopen via het OCMW, dat een kostprijs aanrekent die gebaseerd is op de hoogte van het inkomen van de ouders. De opening van De Teigetjes brengt het aantal opvangplaa­tsen in Schoten op 266, de eigen kinderdagv­erblijven meegereken­d. “We blijven als gemeente steeds op zoek naar nieuwe onthaaloud­ers”, besluit Katrijn Van Osta.

www.ikwordonth­aalouder.be, de dienst voor onthaalgez­innen is te bereiken via 03.680.06.13

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Elke Meeus en Kelly Scheltjens met enkele van hun ‘Teigetjens’, die te eten krijgen van OCMW-voorzitter Katrijn Van Osta en Lieve Verheyden, verantwoor­delijke van de kinderopva­ng bij het OCMW.
FOTO JAN AUMAN Elke Meeus en Kelly Scheltjens met enkele van hun ‘Teigetjens’, die te eten krijgen van OCMW-voorzitter Katrijn Van Osta en Lieve Verheyden, verantwoor­delijke van de kinderopva­ng bij het OCMW.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium