Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Brazilië heeft Neymar, wij hebben Hazard”

Eden de onmisbare maakt ook indruk op ploegmaats

-

De natie slaakt een zucht van verlichtin­g. De blessure waarmee hij gisteren het veld verliet, is niets ernstig. De ene speler zegt het al wat harder dan de ander, maar een ding is kristalhel­der: Eden Hazard kan niet gemist worden als de Duivels straks succes willen boeken.

“Het is moeilijk genieten van een tegenstand­er, maar Hazard heeft ons vandaag gebroken”, gaf zelfs Bryan Ruiz toe, de slangenmen­s van Costa Rica. Hazard voelde zich zo goed dat hij zelfs Carrasco van de bal duwde. Een hilarisch moment. En het bewijs dat de man van Chelsea helemaal klaar is.

“Argentinië heeft Messi, Brazilië heeft Neymar, wij hebben Eden. Elk land heeft zo’n speler nodig”, zegt Axel Witsel. “Willen wij straks ver geraken, dan zullen we Hazard hard nodig hebben. Je kan altijd de bal aan hem kwijt en hij doet er dan wel iets mee. Zoals hij de laatste matchen speelt, zit hij op een heel hoog niveau.”

“Dat hij exceptione­el is, staat buiten kijf”, stelt ook Toby Alderweire­ld. “Feit is dat hij blaakt van het vertrouwen, ook omdat de ploeg zo goed draait. Dat helpt hem ook. Maar we zijn niet van hem alleen afhankelij­k. Het gevaar komt bij ons van veel kanten. Van Mertens, Lukaku, van De Bruyne en Batshuayi.”

Kevin De Bruyne, immer nuchter, ziet een Eden in bloedvorm. “Maar ik heb hem al vaak zo goed zien spelen, hoor. Hij heeft veel vrijheid op die positie. Als wij ervoor zorgen dat hij achter het middenveld de bal krijgt en één op één kan gaan, weet je dat hij sterk is. Dat hij schoppen krijgt? Als je dribbelt, kan je schoppen krijgen. Maar zelfs daar halen wij een voordeel uit. Met gele kaarten, een vrije trap.”

De fout van Thorgan

Hazard ging uit voorzorg naar de kant met wat knieproble­men. “Maar het is niet zo erg, denk ik”, zegt zijn jongere broer Thorgan. Er kon zelfs nog een grap af. “Hij zei me dat het mijn fout was, dat ik de bal harder had moeten geven, maar dat is een makkelijk excuus. (lacht) Door zijn vervanging stonden we maar even samen op het veld. Jammer, Eden had vanmorgen gezegd dat hij hoopte om nog eens met mij samen te spelen. Want meestal is hij er al af als ik erop kom. Ik denk dat iedereen kan zien dat hij zich goed voelt. Hij maakt meer acties en trapt vaker naar doel. Dan is het resultaat dat je beslissend­er bent. Eden is een van de belangrijk­e spelers in deze ploeg. Ik zal niet zeggen de belangrijk­ste, maar zijn invloed op het resultaat is groot.”

 ?? FOTO BELGA ?? Een Hazard in vorm is niet van de bal te zetten en krijgt dus veel schoppen.
FOTO BELGA Een Hazard in vorm is niet van de bal te zetten en krijgt dus veel schoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium