Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Functionee­l blèten

-

“Hier zie je ons op een doopfeest in Brussel. Een kleurrijke bedoening, met van die mooie Afrikaanse gewaden. Ik heb ze ook weleens gedragen. Dat zag er best goed uit. Vincent en ik waren altijd samen. Hij was letterlijk en figuurlijk mijn grote broer die me altijd en overal beschermde. Dat was ook nodig, want als we op het plein voetbalden, stond ik vaak tegenover gasten die een kop groter waren. Eigenlijk was ik nog te jong, maar Vincent zette geregeld iemand uit de ploeg zodat ik kon meedoen. Vijf tegen vijf. Pittige matchkes! Eén moment zal ik nooit vergeten. Ik had ruzie gekregen met een kerel waar ik twee keer in paste. (lacht) Vincent wilde me een lesje leren en stuurde me terug naar die kerel om de boel eventjes te regelen.

Ik kreeg weer een pak rammel. ‘Was het jouw schuld?’, vroeg Vincent. ‘Dan moet je nog eens teruggaan om het weer goed te maken’. Lap, wéér een pak rammel. Het was genoeg geweest. ‘Stop er

nu maar mee, want je snapt het

niet, hé?’, zei mijn broer. Hij moet gedacht hebben dat ik nen domme kleine was. (lacht) Dat waren de levensless­en van de straat. Ook op school hield Vincent me in de gaten. Op een dag had ik ambras met een kerel die drie keer was blijven zitten en al een baard had. (hilariteit) Toen Vincent mijn tranen zag, zorgde hij ervoor dat die gast me niet meer zou lastigvall­en. Zo leerde ik functionee­l blèten om de hulp van mijn broer te krijgen. (lacht)

Ik ben fier op hem. En hij op mij,

ça c’est sûr!”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium