Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Blijkbaar ben ik de eerste Eupenspele­r ooit op een WK”

Moussa Wagué is een van de twee ‘Belgen’ bij Senegal

- (thst)

Naast superster Sadio Mané (Liverpool) heeft Senegal ook enkele Belgisch getinte spelers. Zo speelde Kalidou Koulibaly en kapitein Cheikhou Kouyaté eerder bij respectiev­elijk Genk en Anderlecht, Kara Mbodj staat nog steeds onder contract bij paars-wit en Moussa Wagué doet het goed bij Eupen. Die laatste wordt de eerste speler van de club uit de Oostkanton­s die naar een WK mag.

Wanneer is het WK voor jou geslaagd?

“Ik hoop vooral dat ik speelkanse­n krijg. Ik ben ervan overtuigd dat de bondscoach genoeg in me gelooft om me te laten spelen. Ik zou het een enorme eer vinden om de kleuren van mijn land te mogen verdedigen op een WK.”

Welke speler van jullie land moeten we zeker in de gaten houden?

“Mijn goede vriend Kara Mbodj, die jullie allemaal wel kennen van bij Anderlecht. Ik ben heel blij dat hij er straks bij zal zijn.”

Als jullie geen wereldkamp­ioen worden, welk land is dan favoriet?

“Sorry, ik hou me enkel en alleen bezig met Senegal. Ons doel is de groepsfase overleven, maar met sterke landen als Polen en Colombia in onze groep wordt dat niet simpel. In 2002 heeft Senegal de kwartfinal­es gehaald. We gaan er alles aan doen om nog beter te doen.”

Wat ga je in Rusland het meest missen uit Eupen?

“Ik ben blij dat ik de club mag vertegenwo­ordigen op een WK. Blijkbaar word ik de allereerst­e Eupenspele­r ooit op een WK. Dat maakt me trots. Ook voor de Aspirescho­ol. In Rusland zijn we met twee Aspireprod­ucten: een doelman van Nigeria (Francis

Uzoho, red.) en ik.”

Kan België wereldkamp­ioen worden?

“Dan moeten jullie eerst voorbij ons geraken in de achtste finales.

(lacht) België heeft in ieder geval een geweldige ploeg. Als Senegal na de groepsfase tegen België uitkomt, gaan we het moeilijk krijgen. Maar jullie ook. Dat kan ik je nu al verzekeren.”

Zien we je na het WK nog terug?

“Dat zullen we zien. Mijn contract bij Eupen loopt nog twee jaar, maar als ik door het WK sportief een stap hogerop kan zetten, zou dat een goede zaak zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium