Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Discussie over de nummer 9

Spanje

- (lvdw)

Wordt Spanje al zenuwachti­g na de matige oefenmatch­en?

Dat valt goed mee. Een 1-1gelijkspe­l tegen Zwitserlan­d in eigen huis en een magere 1-0-winst tegen Tunesië in een wedstrijd die het net zo goed had kunnen verliezen, zou meer onervaren titelkandi­daten al zenuwachti­g maken, maar niet de Spanjaarde­n blijkbaar. De luim is nog altijd goed.

Wat is dan het hete hangijzer rond La Selección?

De discussie die nu woedt, is de keuze van de diepe spits. Diego Costa (Atlético Madrid), Rodrigo (Valencia) en Iago Aspas (Celta de Vigo) zijn de gegadigden. Het ziet er sterk naar uit dat Aspas, toch al 30 jaar, de gegadigde wordt. Hij heeft er een verbluffen­d seizoen opzitten met Celta de Vigo (27 goals) en was de enige die tegen Tunesië kon scoren. Voor de rest bestaat de kern voor- al uit oudgediend­en met nauwelijks nieuwe gezichten. Oordeelt u zelf: De Gea in doel, met Carvajal

(als hij fit geraakt), Piqué, Ramos en Jordi Alba in de defensie. In het midden lopen Busquets, Koke of Thiago en Isco. De aanval wordt bevolkt door Iniesta, Silva en die nummer 9 die voorlopig een mysterie is. Gisteren viel Piqué wel uit met een blessure. Over drie dagen speelt Spanje al tegen Portugal.

Zien ze zichzelf wereldkamp­ioen worden?

Het vertrouwen is er, maar dat wordt – typisch Spaans – niet hoogdraven­d van de daken geschreeuw­d. Spanje is het enige land dat sinds het EK geen enkele keer meer verloor. Ze speelden niet lang na het EK de Rode Duivels in Brussel van de mat (0-2). Redenen genoeg dus om erin te geloven.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Diego Costa, als Braziliaan geboren, kan bij Spanje niet overtuigen als diepe
spits.
FOTO PHOTO NEWS Diego Costa, als Braziliaan geboren, kan bij Spanje niet overtuigen als diepe spits.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium