Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kampioen met twijfels

Duitsland

-

Heeft de Mannschaft weer een topschutte­r in de rangen? Jazeker. Op de vorige vier WK’s had Duitsland telkens een speler

die vijf keer scoorde, eerst twee keer Klose, daarna twee keer Müller. Müller is er nog altijd, maar viel de laatste twee seizoenen terug qua goals. Het is nu vooral Timo Werner die heel vlot scoort. De 22-jarige spits, dit seizoen goed voor 21 goals, zit in veertien interlands al aan acht goals. Hij móét ook scoren, want populair is hij allerminst. Dat hij voor het gehate RB Leipzig speelt, heeft daar veel mee te maken.

Mexico, Zweden en Zuid-Korea: een eitje, toch?

Dat zou je denken, dat Duitsland door de groepsfase moet walsen. Maar er zijn meer twijfels dan gewoonlijk. In de laatste oefenpot tegen Saudi-Arabië – voor velen het zwakste land op het WK – had de ploeg van Löw geen overschot (2-1) en het was nog maar de eerste zege in zes matchen. Tegen Oostenrijk verloor Duitsland net nog (1-2). En herinner u hoe de

Mannschaft het op het laatste EK al lastig had tegen Noord-Ierland (1-0) en Polen (0-0). Opvallend dat Löw dan toch geen Sané meeneemt, iemand die met één dribbel een match kan openbreken.

Is Neuer nu al de oude?

Een gebrek aan ritme heeft hij sowieso nog, maar het was er tijdens zijn twee oefeninter­lands niet aan te zien dat Neuer van 16 september geen match meer had gekeept. De 32-jarige doelman, het hele seizoen out na een voetbreuk, slikte tegen Oostenrijk twee goals, maar kon daar weinig aan doen. Hij lijkt klaar om net als vier jaar geleden een belangrijk­e rol te gaan spelen. Een geweldige opsteker voor Duitsland, ook al staat er met Ter Stegen een sterke vervanger, klaar indien nodig.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Timo Werner moet voor
de Duitse doelpunten zorgen.
FOTO PHOTO NEWS Timo Werner moet voor de Duitse doelpunten zorgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium