Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Afrekenen met veeleisend­e fans

Frankrijk

- (dvd)

Waarom staat een speler van 105 miljoen niet vast in de basis?

Omdat Didier Deschamps niet met elf spitsen kan spelen. En dus kan Ousmane Dembélé, het toptalent van Barcelona, zich nog geen titularis noemen. Griezmann en Mbappé spelen altijd en als Deschamps het nodig acht, zet hij Giroud – één van de beste koppers op het WK – in de ploeg. Het zegt veel over de weelde van Les

Bleus, die naast Brazilië over de beste voorhoede beschikken. Het afgelopen jaar scoorden ze vijf keer tegen Paraguay, drie keer tegen Engeland, vier keer tegen Nederland, twee keer tegen Duitsland en drie keer tegen Italië.

Waarom wordt Pogba uitgeflote­n door de eigen fans?

Omdat de Fransen blijkbaar erg veeleisend zijn. Zelfs in de met 3-1 gewonnen oefenpot tegen Italië werden de spelers soms uitgeflote­n. Pogba krijgt doorgaans de meeste kritiek, mee ingegeven door zijn flegmatiek­e stijl. Nu vond Deschamps ook dat de middenveld­er beter kon en af en toe zet hij hem zelfs op de bank. Maar toch blijft de man van Man United belangrijk. Met een geniale flits – in zijn geval kan dat een (kop)goal, pass of dribbel zijn – kan hij elke match beslissen.

Beschikt de verdedigin­g over voldoende ervaring?

Niet echt, want Frankrijk voerde na de EK-finale achterin een generatiew­issel door – backs Sagna en Evra stopten – en defensiele­ider Koscielny viel geblesseer­d uit. Met Varane (Real Madrid) en Umtiti (Barcelona) heb je wel twee verdediger­s van topniveau, maar Kimpembe (2 caps), Hernandez (4), Pavard (6) en Mendy (7) zijn eerder rookies. Het zal van hun talent moeten komen – dat hebben ze zeker – en van stofzuiger Kanté, die vóór de defensie altijd paraat staat.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium