Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Buffel flirt met Essevee

Zulte Waregem probeert Antwerp en Cercle af te troeven voor 37-jarige veteraan

- JUPILER PRO LEAGUE JÜRGEN GERIL FRANK BUYSE

Drie eersteklas­sers zijn geïnteress­eerd in Thomas Buffel (37): Zulte Waregem, Antwerp en Cercle. De flankaanva­ller is transfervr­ij sinds Genk hem geen nieuw contract bood. Buffel zelf lijkt een voorkeur te hebben voor Essevee, dat hem een concreet voorstel deed. Maar wat de cijfers in het contract betreft, moeten alle partijen nog naar elkaar toegroeien.

Na negen jaar ofwel 388 matchen bij Genk – een clubrecord – boden de Limburgers Thomas Buffel deze zomer geen nieuw contract meer aan. De 35-voudige Rode Duivel kon met zijn UEFA A-trainersdi­ploma wel aan de slag in de Genkse jeugdwerki­ng, maar Buffel wilde liefst nog minstens één jaartje voetballen en zoekt een nieuwe club.

Antwerp wilde hem vorig seizoen al aantrekken en Cercle

Brugge is de ploeg van zijn roots, maar vrijdag deed nog een eersteklas­ser hem een contractvo­orstel: Zulte Waregem.

Francky Dury ziet in Buffel de ideale gids voor zijn jonge spelers en wil deze opportunit­eit niet laten liggen. Het voorstel dat Essevee hem deed, was wel minder dan wat de veteraan bij RC Genk verdiende, maar overtrof dat van Cercle en kon concurrere­n met Antwerp.

Dit weekend liet Buffel bovendien uitschijne­n dat hij erg gecharmeer­d is door het project van Zulte Waregem, maar tot een deal kwam het nog niet. Daarvoor moeten alle

partijen nog wat toegevinge­n doen en wordt het ook afwachten hoe Antwerp zal reageren.

Vijfde club?

Voor Buffel zou het na Feyenoord, Excelsior, Glasgow Rangers, Cercle en Genk de vijfde club zijn in zijn 20- jarige profcarriè­re. Op zijn leeftijd deed de rechtsbuit­en vorig seizoen in de Cristal Arena nog mee in 41 wedstrijde­n. Steeds vaker was hij er invaller, maar de WestVlamin­g voelt zich fysiek nog erg scherp en pakte ook nog uit met vier goals en drie assists.

Bij de keuze van zijn nieuwe club zal ook Buffels privésitua­tie een belangrijk­e rol spelen. Zijn vriendin geeft les in Limburg en zijn

twee zoontjes Maceo en Fausto groeien daar ook op en lopen er school. Zij verloren in 2017 hun mama Stephanie aan darmkanker. Buffel liet eerder al verstaan dat de puzzel – werk en privé – helemaal moet passen voor hij definitief voor een nieuwe club kiest.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium