Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik was aan iets nieuws toe”

Soufian El Fakiri wisselt landskampi­oen voor Hoboken

- (mabe)

Soufian El Fakiri, de voorbije drie seizoenen de smaakmaker bij kampioen en bekerhoude­r Veidec ARB Hamme, speelt het volgende seizoen bij GS Beobank Hoboken. De 27-jarige spits moet er het vertrek van Steven Dillien opvangen.

Soufian El Fakiri was ook in de recente finale van de Beker van België voor Hamme tegen GS Beobank Hoboken met vijf doelpunten de bepalende figuur. De overstap naar de Antwerpse topper kwam voor velen dan ook als een verrassing, maar niet voor de speler zelf.

“Ik kende drie schitteren­de seizoenen bij Hamme, maar ik was aan een nieuwe uitdaging toe”, zegt El Fakiri. “Ik heb met Hamme alles gewonnen wat er te winnen viel. Ik moest er helemaal niet vertrekken, maar ik had het gevoel dat het moment gekomen was om andere oorden op te zoeken.”

Soufian El Fakiri wil nu bij GS Hoboken een vervolg aan zijn succesverh­aal breien. “Ik kijk ernaar uit om bij Hoboken aan de slag te gaan. Ik wil ook met mijn nieuwe club, waar ik trouwens wel wat spelers ken, opnieuw meedoen voor de prijzen.”

De nieuwbakke­n spits kan meteen op 1 september zijn waarde voor de Hobokenaar­s bewijzen in de strijd om de Supercup tegen zijn exploeg Hamme. “Ik wil altijd winnen, dus ook die Supercup”, aldus Soufian El Fakiri, die er alle vertrouwen in heeft dat hij ook bij Hoboken gensters zal slaan.

“Beide ploegen hebben hun eigen stijl, maar het zijn allebei topteams. Ik denk dat de integratie vlot zal verlopen en dat ik een goede keuze heb gemaakt. Hoboken heeft als club een goede naam. Daarom ook dat de meeste spelers er meerdere jaren blijven. Het is een club waar er ook oog is voor het familiale naast het voetbal. Iets wat ik toch zeer belangrijk vind.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium