Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Steam & Clean gaat stomend van start

Dienstench­equebedrij­f krijgt meteen dertig aanvragen

- (kma)

In de Torenstraa­t in Pulle, pal onder de kerktoren, opende dienstench­equebedrij­f Steam & Clean maandag een derde filiaal. Nog voor de officiële opening waren er al dertig aanvragen van klanten voor huishoudhu­lp.

is de sector van de dienstench­equebedrij­ven nog niet verzadigd en zitten er nog veel gezinnen op een huishoudhu­lp te wachten. Peggy De Bie en Philip Jacobs hadden hun flyers amper gebust of er liepen al zo’n dertig aanvragen binnen van ge- ïnteressee­rden die een beroep willen doen op een huishoudhu­lp of op de strijkdien­st.

Steam & Clean heeft al twee vestiginge­n in Lille en Lichtaart. “In Lille hebben we nu 150 werknemers, in Lichtaart 50”, zegt Peggy De Bie, die samen met Philip Jacobs de verantwoor­delijke is.

Peggy startte zes jaar geleden heel bescheiden met Steam & Clean in Lille, met drie werknemers. “Ik had zelf zestien jaar op een bureau gewerkt vooraleer ik in een strijkatel­ier begon. Dat vond ik zo tof dat ik zelf een dienBlijkb­aar stencheque­bedrijf ben begonnen. Uiteindeli­jk zijn we zo snel gegroeid dat ik twee jaar geleden nog een vestiging in Lichtaart heb geopend.”

Steam & Clean kiest nu voor een verdere uitbreidin­g in Pulle en omgeving. “Hier in de buurt zijn nog niet veel dienstench­equekantor­en. We zien hier nog groeikanse­n en zijn heel blij met deze locatie op de gelijkvloe­rse verdieping

in een appartemen­tsgebouw in een rustige straat in Pulle. Het kantoor bevindt zich tegen de straat en achteraan is ons strijkatel­ier.”

Afgelopen weekend hield Steam & Clean opendeurda­gen. “Er zijn al dertig aanvragen van klanten en we hebben al een 15-tal sollicitan­ten uit deze regio. Sollicitan­ten zijn nog altijd welkom. Ze vertrekken van thuis en gaan rechtstree­ks naar hun klant. De flexibele uren zijn ideaal voor moeders met kinderen. Maar we hebben bij Steam & Clean ook al zes mannelijke huishoudhu­lpen. Op dit moment hebben we zelfs een vader, moeder en zoon die als huishoudhu­lp voor ons werken. Ze kwamen uit de horeca maar waren die late uren moe. We hebben ook vier jobcoaches in dienst.”

www.steamclean.be, Torenstraa­t 8, bus 2 in Pulle

 ?? FOTO KRISTIN MATTHYSSEN ?? Philip Jacobs en Peggy De Bie voor het nieuwe filiaal van Steam & Clean.
FOTO KRISTIN MATTHYSSEN Philip Jacobs en Peggy De Bie voor het nieuwe filiaal van Steam & Clean.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium