Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We werden bedreigd met een pistool en moesten geld geven”

Laatste dagbladhan­del van gemeente sluit de deuren na gewapende overval

- LUDWIG VAN GELDER

Vanaf volgende maand moeten de Hovenaars het zonder krantenwin­kel stellen. Ann en Hilde Broothaers, de uitbaatste­rs van Punt Komma in de Kapelstraa­t, houden ermee om. “Met pijn in het hart, maar de lange dagen beginnen hun tol te eisen”, vertelt Ann.

“We stoppen ermee omdat mijn zus Hilde met gezondheid­sproblemen kampt”, zegt Ann Broothaers. “Een krantenwin­kel uitbaten mag je niet onderschat­ten. Om 5.15u in de ochtend zijn we hier al en om 18u sluiten we de winkel en moeten we de kassa nog opmaken. Heel die tijd ben je in de weer, want onze zaak draaide heel goed. We hadden veel vaste klanten, vooral oudere mensen. Voor hen vind ik het heel erg. Want ze gaan, net al wij, hun dagelijks bezoekje en hun dagelijkse babbel missen, denk ik.”

De beslissing om de winkel te sluiten hadden Ann en Hilde al een tijdje geleden genomen. “We bereiken stilaan de leeftijd om met pensioen te gaan. Maar alles werd versneld door een overval in november. Toen hebben we onder bedreiging van een pistool geld moeten afgeven. Dat heeft stevig op ons ingehakt. Gelukkig was het de enige overval in alle jaren dat we open waren.”

Het duo opende de winkel op 1 januari 2000. “Toen waren er in Hove nog vier dagbladwin­kels. Eentje op het Sint-Laureysple­in, eentje in de Jan Frans Gellynckla­an, eentje in de Leliestraa­t en wij dus. “Ze zijn een voor een verdwenen. De sector heeft het moeilijk, want de uitgevers zitten aan de winstmarge­s. Je moet steeds meer verkopen om je winst te behouden. Maar dat is niet de

reden van onze beslissing. Onze zaak draaide heel goed.” Zomerendfe­esten

Al drie jaar zochten Ann en Hilde naar een overnemer, maar die bleek niet te vinden. “Ik hoop dat er alsnog iets uit de bus komt, zodat de winkel toch kan blijven bestaan. Op 30 juni gaan de deuren dicht. Daarna is er nog wel een uitverkoop van drank en sigaretten”, zegt Ann.

Ann is nog steeds een actief lid van het kernteam van de Hovese Middenstan­dsverenigi­ng. “En dat ga ik nog wel even blijven doen. Voor de Zomerendfe­esten in augustus mogen ze zeker nog op mij rekenen.”

 ?? FOTO LUDWIG VAN GELDER ?? Hilde (links) en Ann Broothaers sluiten deze maand de deuren van hun dagbladhan­del.
FOTO LUDWIG VAN GELDER Hilde (links) en Ann Broothaers sluiten deze maand de deuren van hun dagbladhan­del.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium