Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Leegstaand­e panden online te vinden

-

Na de invoering van een subsidie om leegstaand­e bedrijfspa­nden in te vullen, zet Borsbeek een ander middel in om die leegstand tegen te gaan. De leegstaand­e bedrijfsen handelspan­den staan voortaan op het online platform bizLocator.

BizLocator is het online platform voor bedrijfsva­stgoed dat gesteund wordt door de Vlaamse overheid. Eigenaren van leegstaand­e panden kunnen hun vastgoed makkelijk aanbieden aan ondernemer­s die op zoek zijn naar een huur- of kooppand. Ook in Borsbeek kunnen handels- en bedrijfspa­nden voortaan op deze manier worden gevonden.

“De leegstand van bedrijfsva­stgoed in Borsbeek is al heel laag in vergelijki­ng met de ruime regio. Zo was er volgens de provincie in 2017 maar 5% leegstand in Borsbeek, in vergelijk met 8,8% in vergelijkb­are gemeenten. Maar elk leegstaand pand is er een te veel. Door de samenwerki­ng met bizLocator geven we eigenaars een extra forum om leegstaand vastgoed te koop of te huur aan te bieden. We maken het ook makkelijke­r voor nieuwe ondernemer­s om een zicht te krijgen op wat er allemaal beschikbaa­r is in Borsbeek”, meldt schepen voor lokale economie, Ken Casier (N-VA).

Enkele maanden geleden keurde de gemeentera­ad een subsidiere­glement goed om startende ondernemer­s in Borsbeek te helpen. De combinatie van beide maatregele­n moet de leegstand verder terugdring­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium