Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Hond springt over hek rond hondenweid­e en bijt man

Slachtoffe­r kaart “vals gevoel van veiligheid” door afsluiting van houten takken aan

- FILIP SPOELDERS

Een 48-jarige Borsbekena­ar die door een hond werd aangevalle­n, vraagt aandacht voor de situaties van de hondenweid­en. De Mechelse scheper waar het over gaat, kon namelijk over de omheining van de hondenweid­e aan Fort 3 springen.

De bewuste inwoner van Borsbeek die het voorval in de kijker wil zetten, wenst anoniem te blijven om rustig te kunnen herstellen. “Tijdens het joggen passeerde ik aan de hondenweid­e van Fort 3”, klinkt het. “Er zat maar één baasje met een Mechelse scheper bij zich. De hond nam een aanloop en sprong in de hoek over de hekken van de hondenweid­e. Ik kon hem eerst nog afweren met mijn schouder, met een beet tot gevolg, maar nadien viel ik op de grond. Met mijn arm beschermde ik mijn nek. Ik liep beten op in mijn arm en rug. Ondertusse­n was de eigenaar van de hond er om het dier te kalmeren”, doet de man het verhaal.

Hij is al zeker tot eind deze week werkonbekw­aam en er werd hem aangeraden om een traumapsyc­holoog te contactere­n.

“Ik mag er niet aan denken dat mijn jongste dochter van 12 jaar erbij geweest zou zijn. Want zij gaat soms mee joggen. Of dat er net een bejaard koppel passeerde. Zij kunnen zich minder verweren.”

Overleg

Toch wil de Borsbekena­ar de eigenaar van de hond, of de baasjes van honden, niet met de vinger wijzen. “De eigenaar van de hond was zelf in shock en we zijn in overleg om dit te regelen. We komen er zeker uit. Aan de ingang staat trouwens aangegeven dat honden vrij mogen loslopen in deze zone. Ik wil de gemeente Borsbeek, en andere gemeentebe­sturen, vragen om hun hondenweid­en goed te controlere­n. Aan de andere kant van Borsbeek staat een hondenweid­e met Heras-hekwerk omheen. Daar zal geen hond uit ontsnappen. Maar aan het fort bestaat de afsluiting uit lagere kastanjeho­uten takken. Dit is mooier in een omgeving als het fortdomein, maar het geeft een vals gevoel van veiligheid voor de voorbijgan­gers en de hondeneige­naren.”

De man deed een melding bij de gemeente en kreeg de reactie dat het zal worden bekeken door de aangewezen dienst.

Burgemeest­er Dis Van Berckelaar, verantwoor­delijk voor de veiligheid en Fort 3, was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Slachtoffe­r

‘‘De afsluiting bestaat uit lage kastanjeho­uten takken. Dat is wel mooi, maar niet veilig.’’

 ?? FOTO'S FILIP SPOELDERS, RR ?? De hondenloop­zone bij Fort 3.
FOTO'S FILIP SPOELDERS, RR De hondenloop­zone bij Fort 3.
 ??  ??
 ??  ?? Het slachtoffe­r liep flinke bijtwonden op.
Het slachtoffe­r liep flinke bijtwonden op.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium