Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Steiger gooit het over goedkopere boeg

Cultuurcen­trum brengt vernieuwde brochure uit

-

Het cultureel centrum De Steiger toont trots de programmat­ie in een pas uitgekomen brochure. Nieuw zijn de aangepaste prijzen en aanduiding­en of de voorstelli­ngen al dan niet in het Nederlands zijn. Nathalie Meskens en Motownband openen het cultuursei­zoen op 22 september.

De seizoensbr­ochure heeft een moderne look en een nieuw formaat gekregen. De brochure is nu chronologi­sch ingedeeld en de praktische info en het prijzenbel­eid werden herbekeken. Bij elke activiteit wordt aangegeven wat het taalniveau is. “Daarnaast wordt een persoonlij­ke toets gegeven aan het programma door medewerker­s en vrijwillig­ers bij De Steiger aan het woord te laten. Hier en daar kunt u een ‘tip’ terugvinde­n. We hopen dat ons publiek dit ook kan smaken en zich laat inspireren”, zegt cultuurfun­ctionaris Valentine Raeman.

Iedereen die tijdens de afgelopen drie jaar een ticket boekte, krijgt de brochure naar huis gestuurd. De verkoop van de abonnement­en is net gestart en vanaf maandag 18 juni start de losse verkoop van tickets.

“Het is een gevarieerd programma waarbij de samenwerki­ng met omliggende culturele centra een feit is. Voor het eerst is er ook een samenwerki­ng met het cultureel centrum De Ster in Willebroek”, zegt voorzitter Chris Piessens.

De Steiger zet op verschille­nde

momenten het erfgoed van Renaat Braem in de kijker. Samen met lokale mensen werd een programma uitgewerkt: er is een voorstelli­ng van en met Dimitri Leue, er zijn rondleidin­gen en verrassend­e workshops voor kinderen en volwassene­n.

Net als vorig jaar wordt het familiefes­tival ‘SOEP’ georganise­erd, dit keer op zondag op 28 april. Het programma hiervoor volgt in januari 2019. “Uiteraard is er weer een aanbod van minstens één film per maand”, zegt schepen van Cultuur Inge De Ridder (N-VA). De prijzen zijn aangepast. Naargelang u in aanmerking komt voor een korting voor bijvoorbee­ld zestigplus­sers of voor een korting door een beperking, wordt de prijs aangepast.

Het volledige programma is te vinden op www.desteigerb­oom.be. De brochure opvragen kan via ccdesteige­r@boom.be of 03.880.18.12.

 ?? FOTO JAN BOEY ?? Het hele cultuurtea­m van cultuurcen­trum de Steiger, klaar met de nieuwe programmat­ie.
FOTO JAN BOEY Het hele cultuurtea­m van cultuurcen­trum de Steiger, klaar met de nieuwe programmat­ie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium