Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De vraag van de buurt naar een groot scherm is te groot”

-

“Enkelen van ons hebben besloten om op zichzelf naar Rusland te gaan, maar het overgrote deel blijft thuis”, zegt David Joris (44) van supporters­club Allemaal Samen/Tous Ensemble en uitbater van café Zeezicht op de Dageraadpl­aats. “Andere verplaatsi­ngen maken we wel doorheen het jaar. Als ik kon, was ik ook meegegaan naar Rusland. Dat land lijkt mij de max om te ontdekken.”

Maar de leden van Allemaal Samen doen het voor de buurt. “We organisere­n voor de derde keer een groot scherm op de Dageraadpl­aats. Dat doen we omdat de vraag van de buurt zo groot was dat we het niet konden laten.”

Goed doel Daarvoor zijn een pak vrijwillig­ers nodig.

“Het is allemaal niet zo simpel als het klinkt. We zijn al maanden met de organisati­e bezig. Het is eigenlijk een stuk simpeler om een reis naar Rusland te organisere­n. We hebben heel wat vrijwillig­ers nodig uit de supporters­club om de boel draaiende te houden. Op de wedstrijdd­agen moeten er stewards met een fluovestje rondlopen en we zorgen zelf voor tapinstall­aties en de bemanning ervan.” Dat alles doen ze voor het goede doel Zomerklap, een zomerkamp voor anderstali­ge jongeren.

Zullen de Duivels dan genoeg supporters hebben tijdens hun wedstrijde­n? “Ik denk zeker niet dat de stadions leeg zullen zijn. Onze nationale ploeg zit vol topspelers uit de Premier League. Hoeveel keer krijgen die Russen de kans om hen aan het werk te zien?”

 ?? FOTO RR ?? David Joris (links), Frans Terpstra en Jan Geerts van Allemaal Samen/Tous Ensemble in Israël met een Israëlisch­e vriendin uit Antwerpen.
FOTO RR David Joris (links), Frans Terpstra en Jan Geerts van Allemaal Samen/Tous Ensemble in Israël met een Israëlisch­e vriendin uit Antwerpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium