Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een goede voorbereid­ing is alles”

-

“Een goede voorbereid­ing is alles”, zegt Dimitri Ramondino van supporters­club Devils 2 Galaxy uit Edegem. Hij organiseer­t dan ook zelf de reizen met zijn bureau Travel 2 Galaxy. Ook een supporters­club uit Limburg, de grootste van België, volgt zijn reisprogra­mma. “Het is helemaal niet zo duur als sommige mensen denken. Ik ben zelf in Moskou geweest om de reis voor te bereiden en een pint kostte er 4 euro voor een halve liter. Misschien worden de prijzen nog wat opgedreven, maar dat is gewoon minder dan in Antwerpen. En ik heb pakketjes gemaakt van 2.000 euro om de volledige groepsfase door te komen. Daarin zitten de heen- en terugvluch­t, de binnenland­se vluchten en kwalitatie­ve hotels.”

Zijn supporters­club zal talrijk aanwezig zijn om de Rode Duivels door de eerste wedstrijde­n te brullen. “Voor de wedstrijd tegen Panama in Sotsji zullen we met 35 zijn, net als tegen Tunesië in Moskou. En als we tegen de Engelsen spelen in Kaliningra­d, zullen we er met honderd zijn. Zeventien van ons hebben opties genomen op hotels om te kunnen blijven tot in de finale.”

Enkel sympathie

Dimitri Ramondino moet wel toegeven dat het enthousias­me daalt. “De Rode Duivels zijn ondertusse­n een stuk minder populair geworden, maar ik snap ook wel dat Rusland een beetje afschrikt. Maar eigenlijk is dat nergens voor nodig. Als je het hebt over hooliganis­me bijvoorbee­ld, dat valt echt wel goed mee. De Belgen staan bekend als een vredelieve­nde bende supporters, wij zijn de Engelsen niet. Niemand gaat een Belg lastigvall­en. Het wordt zelfs aangeraden om ook buiten het stadion in een tenue van de Rode Duivels rond te lopen, omdat je je dan kenbaar maakt als een van ons. Wij wekken enkel sympathie op.”

 ?? FOTO RR ?? Dimitri Ramondino (midden met sjaal) op het WK in Brazilië met zijn vrienden van Devils 2 Galaxy.
FOTO RR Dimitri Ramondino (midden met sjaal) op het WK in Brazilië met zijn vrienden van Devils 2 Galaxy.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium