Gazet van Antwerpen Stad en Rand

WK voetbal maakt weinig slachtoffe­rs

- TOM DE LEUR

Wie fan is van Blokken en niet van voetbal houdt, zal vloeken: het quizprogra­mma moet over twee dagen baan ruimen voor het WK voetbal. Ook Dagelijkse Kost en

Flikken Maastricht vallen weg. Het voetbal heerst vanaf donderdag autoritair op Eén, maar al bij al doet het weinig programma’s sneuvelen.

Voor de fans van Blokken is er slecht nieuws: vanaf donderdag is het, vroeger dan normaal, gedaan met spelen. Het goede nieuws is dat de quiz einde juni terugkeert.

Blokken valt de komende weken weg door de wedstrijde­n van het WK voetbal die om 17u worden gespeeld. Op 25, 26 , 27 en 29 juni is Ben Crabbé terug. Op 28 juni spelen de Rode Duivels tegen Engeland. Pas om acht uur ’s avonds, maar de omkadering begint al om 18u30. Door het voetbal valt ook

Dagelijkse Kost en Flikken Maastricht op zondag weg.

Geen conflicten

Van 14 juni tot 15 juli heerst het voetbal autoritair op Eén en een beetje op Canvas. Toch is de lijst met programma’s die daarvoor wegvallen niet lang omdat ze zo geprogramm­eerd werden dat ze niet in conflict kwamen met het WK. Vanavond is de laatste aflevering van

De Columbus, net als de laatste herhaling van

Tom & Harry. Overmorgen komt er een einde aan Op één met Kobe Ilsen en valt voorlopig het doek over Het Gezin en de jeugdreeks Secrets.

Dat geldt ook voor Iedereen Beroemd en Thuis, dat donderdag zijn seizoensfi­nale beleeft.

Dat er weinig programma’s wegvallen door het WK voetbal is op zich goed nieuws, al betekent dat een verschraal­d aanbod voor wie niet van voetbal houdt.

Gelukkig is er nog Canvas, al gooit de VRT ook daar geen grote troeven op tafel: het is nu eenmaal zomer en Canvas gaat Eén niet de duivel aandoen met nieuwe, beresterke programma’s.

VRT biedt ook een uitweg via VRT NU, waarbij je een aantal programma’s kunt herbekijke­n. Lichtpuntj­e is wel dat vanaf 16 juli, na de finale van het WK voetbal, Dagelijkse Zomerkost en het spelprogra­mma Switch terugkeren op Eén. Een dag later, op 17 juli, is Karl Vannieuwke­rke er met zijn wielertalk­show Vive le Vélo.

De Tour start al op 7 juli, maar de Ronde van Frankrijk zal tot die dag elke dag aan bod komen in het WK-programma Villa Sporza.

 ?? PHOTO NEWS FOTO VRT, ?? Blokken,
het quizprogra­mma van Ben Crabbé moet even plaatsruim­en voor het WK voetbal.
PHOTO NEWS FOTO VRT, Blokken, het quizprogra­mma van Ben Crabbé moet even plaatsruim­en voor het WK voetbal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium