Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Roberto Martinez:

“100 procent klaar”

-

Roberto Martinez was een tevreden bondscoach. “De manier waarop we hebben gereageerd na de 0-1 is mijn grootste voldoening”, aldus Martinez. “Het was

de eerste keer sinds Spanje (eerste wedstrijd van Martinez als bondscoach, die op 0-2 eindigde, red.)

dat we een achterstan­d dienden op te halen. En we deden dat heel goed. We gingen nog beter spelen en gingen nog meer voor elkaar werken. Het tempo ging omhoog en iedereen nam zijn verantwoor­delijkheid. We hadden geen twijfels. Dit is wat ik wilde zien in onze laatste oefenwedst­rijd. We hielden de focus en ook fysiek overvleuge­lden we Costa Rica.”

Uiteraard had de bondscoach lof voor Hazard, maar ook voor Dries Mertens. “Ik zag eindelijk opnieuw een lach op zijn gezicht. Hij speelde veel wedstrijde­n dit seizoen en had een rol bij Napoli waarbij veel van hem werd gevraagd. Dan was er ook nog eens die klap dat hij net naast de titel greep. Ik zag bij het begin van dit oefenkamp dat hij scherpte nodig had. Die was er vandaag.”

Martinez houdt wel een slag om de arm, maar kon niet wegsteken dat zijn team precies staat waar hij wilde dat het zou staan. “We zijn 100 procent klaar voor de eerste wedstrijd tegen Panama. Betekent dit dat we een uitstekend WK zullen spelen? Dat moeten we afwachten. Een WK is anders dan een kwalificat­ie of een oefenwedst­rijd. We moeten groeien in het tornooi. Ik zal pas na de groepsfase kunnen zeggen wat we echt ambiëren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium