Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Op zoek naar revanche

- (fbu)

Maakt Neymar zijn land wereldkamp­ioen?

Dat zou best kunnen. Zijn voetblessu­re is net op tijd geheeld, de 26-jarige ster is niet alleen opnieuw topfit, hij bewees in de laatste twee oefenmatch­en tegen Kroatië en Oostenrijk meteen weer op zijn beste niveau te voetballen. Twee goals, en zoals hij bij momenten dolde met de Oostenrijk­se verdediger­s... Bovendien is de grillige ster van PSG bijzonder gemotiveer­d: hij wil revanche voor het mislukte WK in eigen land én hij kan in het licht van alle transferge­ruchten zijn status van meest begeerde speler ter wereld kracht bijzetten.

Beschikken de ‘Goddelijke Kanaries’ over het beste elftal?

Dat zou best kunnen. Want Brazilië is veel minder dan vier geleden Neymar en de rest – denk nog maar eens aan de ploeg die zonder Neymar 7-1 op zijn doos

Eerste goud is al binnen voor Neymar

Het Braziliaan­se elftal is nog maar net aangekomen in Rusland, maar sterspeler Neymar (26) heeft zijn eerste goud al binnen. Een gepersonal­iseerde gouden rugzak weliswaar, met een waarde van ongeveer 800 euro. Op die rugzak staan zijn ouders, zijn zus en zijn zoon. Volgens de aanvaller is het een manier om te onthouden voor wie hij zijn doelpunten op het wereldkamp­ioenschap zal maken. Allemaal goed Neymar, maar niet tegen België, oké? kreeg van Duitsland. Het team teert bovendien niet langer alleen op zijn offensieve en technische krachten en zit nu veel evenwichti­ger in elkaar. Met een betrouwbar­e doelman, Alisson Becker (AS Roma), en een stevige defensie met onder anderen Marcelo, de beste linksachte­r van de wereld én een leider. Het bewijs: Brazilië, eind maart al als eerste land gekwalific­eerd, slikte in zijn laatste zeven matchen maar één tegengoal.

Is coach Tite een kampioenen­maker?

Eén groot voordeel: de bondscoach toont zich realistisc­h. Over het offensieve moet hij zich met drie aanvallers als Neymar, Coutinho en Jesus geen zorgen maken, maar de opvolger van Dunga zorgde op het middenveld met Casemir en Paulinho voor het nodige evenwicht. Bovendien houdt de 57-jarige Tite wel van leuk voetbal, maar niet echt van onnodige technische hoogstandj­es, wat het resultaat ook ten goede kan komen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium