Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan er meteen veel druk op zetten”

Denis van Wijk en 23 spelers zijn begonnen aan ‘Missie Promotie’

-

Na drie maanden zonder bal – voor sommigen toch – was het welletjes. De competitie­start is nog veraf, maar de spelers van KV Mechelen werkten gisteren hun eerste veldtraini­ng van het nieuwe seizoen af. Geleid door Denis van Wijk, de man die voor de zesde keer een club (opnieuw) naar eerste klasse A moeten brengen.

“Een voorgevoel? Ik zit al heel lang in het voetbal. Het voorgevoel van wat rechters en bonden beslissen, laat je meestal in de steek.”

Denis van Wijk koesterde niet al te veel hoop op een langer verblijf in 1A en dat bleek ook terecht. Het wordt 1B, maar desondanks oogde de 55- jarige Nederlande­r er tijdens de eerste training van het seizoen klaar voor. “We hebben heel lang vakantie moeten pakken, spijtig genoeg. Het kriebelt bij iederéén, denk ik. Zoals op een eerste schooldag? Dat nu ook weer niet. (lacht) Ik doe dit al meer dan 25 jaar, hè. En we zijn ook al een week bezig, alle fysieke testen zijn achter de rug.”

Igor als uithangbor­d

Het merendeel van de spelers oogde dan ook behoorlijk scherp – ervaren rot Tim Matthys op kop. Met 23 waren ze in totaal. Onder wie al enkele nieuwe gezichten: Laurent Lemoine, Arjan Swinkels, Nikola Storm en – terug van Rupel Boom – Miguel Cobos Copado. Bram Castro sluit vandaag aan, topaankope­n Franck Berrier en Igor de Camargo later. Van Wijk is tevreden met de inspanning­en van het bestuur tot dusver.

“Van De Camargo verwacht ik dat hij een leider wordt in de kleedkamer, de groep op sleeptouw neemt en doelpunten maakt natuurlijk. Hij wordt een beetje ons uithangbor­d. Een ex-internatio­nal met veel ervaring, talenkenni­s en verstand van voetbal. Berrier is een ander type. Maar als hij goed is – zoals bij Oostende de laatste match nog – laat hij iedereen beter spelen. Ook hij heeft ervaring, net als Swinkels – een geboren winnaar en een man met grinta – en Castro.”

Het zijn opvallend genoeg ook vier extra dertigers in de Mechelse kern. Voorheen waren Matthys en Cocalic de enigen.

“Kijk, de realiteit is dat we vorig seizoen als laatste zijn geëindigd. Misschien ontbrak het ons dus ook wat aan ervaring”, zegt Van Wijk. “Maar er kwamen ook jongere jongens bij, zoals Storm en Lemoine, met wie ik al samenwerkt­e. Storm haalde vorig seizoen een hoog rendement bij OHL en heeft nog groeimogel­ijkheden. Lemoine is enorm polyvalent – je kan hem overal zetten – en heeft veel ambitie. Ook op dat vlak past hij bij deze club. We hebben dus een goeie mix van spelers, een goeie balans. De oudere jongens moeten we fit houden, de jongere moeten we de arbeid aanleren die nodig is op topniveau.”

Nog volk op komst

Van Wijk is ook nog in blijde verwachtin­g van extra spelers.

“Er komt nog zeker een linksback

(Lucas Bijker, red.), een keeper voor als Coosemans vertrekt (Michael Verrips,

red.) en een spits (Togui Mel, red.). Maar er gaan natuurlijk ook nog jongens vertrekken (zoals El Messaoudi, Claes en

Kawaya, red.) en we verloren al wat kwaliteit. Met Bandé is onze topschutte­r weg, met Rits onze kapitein van de laatste weken en ook nog Cobbaut. Dat is logisch, voor de juiste prijs is iedereen te koop. Door die uitgaande transfers kregen we wel wat centjes om uit te geven – er is goed onderhande­ld – maar degraderen kost ook wat.”

Twéé jaar in 1B voetballen kost nog meer. Het doel van Malinwa komend seizoen is dan ook vrij duidelijk.

“Promoveren”, aldus Van Wijk. “Dat moeten we niet wegsteken. We gaan er meteen veel druk op zetten. Als dat niet lukt, zal het in principe een mislukt seizoen geweest zijn. En zal ik hier waarschijn­lijk ook niet meer zijn. (lachje) Je bent altijd afhankelij­k van bepaalde factoren, zoals blessures, maar we moeten alle excuses opbergen en er vol voor gaan. De hele technische staf is hier alvast om 7.00u ’s ochtends op de club, we hebben gekozen voor trainers die hard willen werken en de lat hoog leggen. Voor de spelers, maar ook voor onszelf.”

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Denis van Wijk geeft zijn eerste woordjes uitleg.
FOTO BELGA Denis van Wijk geeft zijn eerste woordjes uitleg.
 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Nieuweling Arjan Swinkels plankt.
FOTO GMAX AGENCY Nieuweling Arjan Swinkels plankt.
 ?? FOTO GMAX AGENCY ?? Aanwinst Nikola Storm trekt een sprintje.
FOTO GMAX AGENCY Aanwinst Nikola Storm trekt een sprintje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium